Wiele osób pisało, że na Teslę dostało najlepszą ofertę z Santandera (
nie Santander Consumer Multirent, zwykły Santander) ... a jak gdzieś ktoś dał lepszą, to i tak Santander obniżył:
Cześć! Planuję zakup Tesli 3 LR Highland w grudniu tego roku. W związku z tym mam 3 pytania: 1. Czy faktycznie te kierunkowskazy wbudowane jako przyciski w kierownicę są takim utrapieniem? Może ktoś z Was miał już z nimi do czynienia w Teslach S i X? Dają radę na europejskich drogach (ronda)? W...
forum.elektrowoz.pl
@wełna78 Ja a Twoim miejscu wybrałbym jednak TMY jako pierwszego BEV i pierwszą Teslę. Będziesz się adaptował do nowej filozofii użytkowania auta, a jeżeli poza Tobą będzie Ktoś jeszcze tym autem jeździł np żona/dziewczyna to tym bardziej. Istotna jest też wielkość i praktyczność auta...
forum.elektrowoz.pl
Jeśli ktoś celuje w dotację, to lista firm leasingowych jest "zawężona" do tych (obecnie) 28 firm:
Skorzystaj z programu "Mój elektryk", który wspiera zakup i leasing pojazdów zeroemisyjnych.
www.bosbank.pl
Ogólnie pewnie gdyby komuś się chciało, to można napisać do wszystkich 😅 jest duże prawdopodobieństwo, że te firmy współpracowały już z Teslą i będzie nie tylko tanio, ale i sprawnie
Ciężko pisać o warunkach, bo zwykle każdy ma inne parametry leasingu. I jeśli ktoś bierze leasing 2x limit, to polecam najpierw udać się do magików podatkowych, żeby wiedzieć jaki leasing wziąć. A jak nie, to i tak warto rozeznać temat.
Leasingodawcy pożyczają zwykle cudze pieniądze, więc wszystko opiera się o WIBOR+marża. Warto wziąć pod uwagę nie tylko jak wysoka jest marża, ale też jak uaktualniana jest rata wobec WIBOR, szczególnie kiedy ten wskaźnik spada, a nie rośnie.
440k brutto była oferta 4k netto/mc na 2 lata, przy 0% wpłaty
@korzonek czyli spłacasz 4k * 24 miesiące * 123% = 118k (27% wartości) ... a przy obecnych warunkach wykup jest za ile 85-90%? jak auto możesz zostawić zamiast wykupu to pewnie by się opłacało, bo spadek wartości o 27% przez 2 lata to raczej atrakcyjne założenie dla użytkownika auta (no chyba, że 10k km możesz nim tylko zrobić rocznie)