Ja codziennie sobie gratuluję wielkości oczojeba, bo mam taki garaż, że lepiej w nim parkować autem mniejszym niż większym (wjeżdżam tam Viano, A8 więc da się kolosem, ale e-Soul jest tak nieduży że po zaparkowaniu można go obejść wokoło).. mimo, że garaż całościowo ma pod 80m2 🤣 Ale zagraciłem go dokumentnie, i zostało mi miejsca na jedno auto.. Kiedyś nie spodziewałem się wjeżdżać kolosami i bramę mam 2x2,5m a teraz brałbym 2,2 wysoką i 3-3,5m szeroką.. więc Soul jest super.Minął pierwszy tydzień eksploatacji mojego Soula (wersja 64 kWh, oczywiście w jedynym słusznym tj. oczojebnym kolorze).
Ponudzę wiec trochę o perypetiach z jego zakupem, może moje przemyślenia komuś pomogą.
(...)
Auto mi pasuje jak mało które, jest wysokie, więc świetnie się wsiada i ma znakomitą widoczność.
Na mieście nie sprawia problemów, bo jest dość krótkie, 200 KM zapewnia wystarczającą przewagę gdziekolwiek trzeba ostro przyspieszyć, miejsca w środku jest dużo, nawet w porównaniu do niby dłuższego o 20 cm C-HR.
Ja niczego nie będę obniżał, gdyż ponieważ kupiłem sobie dojazdówkę i mieści się idealnie pod tą podłogą.. a dojazdówkę polecam każdemu.Dzięki kolorowi widać z go na parkingu z daleka, bagażnik na zakupy wystarcza w zupełności, a na dalsze podróże co najwyżej obniży się mu podłogę, ew. zapakuje po dach.
Z racji pudełkowatego kształtu, bez ściętego tyłu jest to możliwe.
A nie wystarczy rozdzielacz? Tam chyba jest gniazdko (jakoś się nad tym nie skupiałem)Muszę tylko jeszcze dołożyć gniazdko zapalniczki w bagażniku pod lodówkę turystyczną,
A ta ceramika to warta jest aplikacji? Nigdy tego nie robiłem..bo kabel Type2 którego Kia w std nie daje, już udało się tanio wyrwać na allegro, podobnie jak zaaplikować niedrogo ceramikę na lakier.
Podstawa to planowanie, i evse 11kW w bagażniku.. i dojedziesz bez jakiejś napinki.Teraz czekam tylko na więcej ładowarek i wybudowanie S-11 nad morze, środek transportu już jest przygotowany. ;-)
A możesz zarzucić jakąś linkę..? Ja układam sobie przyczłapę i jakoś można jeździć, ale jeśli da się coś przylepić i będzie miękko to wybieram komfortW każdym razie znalazłem na alledrogo za 25 zł i jutro mam mieć w paczkomacie.
A możesz zarzucić jakąś linkę..? Ja układam sobie przyczłapę i jakoś można jeździć, ale jeśli da się coś przylepić i będzie miękko to wybieram komfort![]()
Gniazdko jest z przodu auta, a lodówka zazwyczaj z tyłu.A nie wystarczy rozdzielacz? Tam chyba jest gniazdko (jakoś się nad tym nie skupiałem)
Ja też nie, ale znalazłem niedrogiego wykonawcę, więc chciałem spróbować.A ta ceramika to warta jest aplikacji? Nigdy tego nie robiłem..
Cav, gniazdko jest z tyłu, po stronie kierowcy, pod lampką, na dole/blisko podłogiGniazdko jest z przodu auta, a lodówka zazwyczaj z tyłu.
Acha. To daj znać czy to się przydaje.Ja też nie, ale znalazłem niedrogiego wykonawcę, więc chciałem spróbować. Niby tylko na rok ma działać, ale co 500 zł to nie 2-3 tys.
Mi chodziło o to, że można sobie dojazd uatrakcyjnić a w tym czasie się podładować za pomocą swojego 11kW (jeśli nie będzie jakiegoś publicznego słupka). Jak robiłem wycieczki motocyklowe, to nie był to prosty przejazd na czas z punktu A do B, ino po drodze zwiedzanie - w ten sposób jadąc nie przejmujesz się tak brakiem zasięgu.Dojechać to wiem że dojadę, dojeżdżałem Zoe z zasięgiem dużo mniejszym (zdarzało się 1000 km przez weekend), to dojadę i Soulem.