Halczyn

Zadomawiam się
Dzwonilem do arvala, moj wniosek tez z 28 nadal w BOS

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Idziemy tą samą ścieżką.. u mnie ferie+narty w przyszłym tyg. więc też teraz ciśnienia nie mam... :) liczę, że tak jak u ciebie po powrocie będzie podpisywanie umowy ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Rozmawialem ze znajomym bo chce TM3 i patrzylem na TM3 w arvalu z dofinansowaniem… to wychodzi 36miesiecy x 2700 netto (limit km 2000rocznie) to w 3 lata wyjdzie 120000.- brutto…
I nawet nie wiem czy nie ma jeszcze jakis oplat poczatkowych. Wy tez takie warunki macie ?
Bo to juz lepiej za gotowke wziac, przytulic dofinansowanie i wyjdzie sporo taniej.
Czy moze ja nie wiem o jakiejs magicznej promocji ?

Chmielinski

Zadomawiam się
Rozmawialem ze znajomym bo chce TM3 i patrzylem na TM3 w arvalu z dofinansowaniem… to wychodzi 36miesiecy x 2700 netto (limit km 2000rocznie) to w 3 lata wyjdzie 120000.- brutto…
I nawet nie wiem czy nie ma jeszcze jakis oplat poczatkowych. Wy tez takie warunki macie ?
Bo to juz lepiej za gotowke wziac, przytulic dofinansowanie i wyjdzie sporo taniej.
Czy moze ja nie wiem o jakiejs magicznej promocji ?

Tesla w najmie nie ma sensu, bo oni nie są w stanie uzyskać rabatu, który w przypadku pozostałych producentów mają i który pozwala na znaczące zbicie ceny. Do tego wibor idzie w górę, więc pożyczanie kasy coraz droższe. Tesla miała jakikolwiek cień sensu za 1999zł, tak jak brał @solik, teraz już nie bardzo, zwłaszcza jeśli ktoś nie ma już zwyżek na ubezpieczenie. W innych przypadkach wychodzi to znacznie lepiej. Przykładowo - mam teraz u nich samochód spalinowy o wartości ~260k brutto. Gbydym brał go na siebie byłbym w stanie zbić cenę maksymalnie do ~220k, a na umowie z Arvalem mam 180k, więc widać skąd biorą się oferty, w które niektórzy na tym forum nie wierzyli (Ioniq 5, EV6, eC4).