olejek

Zadomawiam się
Ja mam info z arvala ze ev6 koniec marca :)
Byl koniec grdnia stycznia lutego i teraz marca. Pewnie na poczatku kwietnia bedzie info ze bedzie na koniec kwietnia :)

Halczyn

Zadomawiam się
A ja niestety nadal zadnego info, chociaz terminy „ustawowe” minely.

Halczyn

Zadomawiam się
Odpowiedź NFOŚiGW na pytanie o mój (kolejny już) wniosek wysłany 28.01 przez Arval:

Na pytanie do BOŚ na razie brak odpowiedzi.

Na pytanie do opiekuna z Arvala czy widzi zmianę statusu wniosku:
Na jaki adres mailowy pisales?

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Do funduszu napisałem 24 lutego na [email protected] i mi odpowiedzieli po 10 minutach. Do BOŚ od 24 lutego pisałem już 3 razy na [email protected] i zero odpowiedzi, przedwczoraj napisałem na ogólnego maila ([email protected]) to mi wczoraj odpisali:
Uprzejmie informuję że wszystkie korespondencje w sprawie dotacji odbywają się na linii BOŚ/Leasingodawca. Leasingodawca posiada możliwości zapytania o taki wniosek.
W Arvalu opiekun nie ma żadnej informacji. Na moje polecenie żeby Arval wystąpił do BOŚ o wyjaśnienia odpisał, że przekazał do odpowiedniego działu. Od wysłania wniosku do BOŚ (wg zapewnień Arvala - 28 stycznia) dziś mija 25 dni roboczych.

dawidos160

Zadomawiam się
Ja odebrałem EV6 z Arvala,o dopłatę się starałem, nie dostałem żadnego info czy przeszło czy nie - usłyszałem,że to ich problem czy i kiedy dostaną dopłatę.Jednak już wiem,że fanem arvala nie zostanę - to jaki oni mają burdel w papierach to jest ciężka porażka. Wnioski wysłane, a Pani się kartki zgubiły i musiałem jeszcze raz wysyłać. Auto miało być do odbioru z Poznania, to je wysłali pod Łódź... uznałem,że przejadę się - będzie okazja sprawdzić w trasie, to złe tablice były wysłane. Jedyny plus to taki,że wysłali kogoś z Wawy z tymi tablicami (bo akurat mieli - nie wiem co bym zrobił jakby je wysłali do innego dealera i nie dałbym rady odebrać auta).

solik

Pionier e-mobilności
Czyli Arval wydaje juz auta bez czekania na BOS/umowe dotacji? Czy zle rozumiem

Kiedy rozpoczales procedure?

A auto jak? Gdzie dali naklejke?

W sprawie tego miejsca odbioru napisz reklamacje na [email protected] jest szansa na rekompensate :)

dawidos160

Zadomawiam się
Czyli Arval wydaje juz auta bez czekania na BOS/umowe dotacji? Czy zle rozumiem

Kiedy rozpoczales procedure?

A auto jak? Gdzie dali naklejke?

W sprawie tego miejsca odbioru napisz reklamacje na [email protected] jest szansa na rekompensate :)

Nie wiem jak to wygląda od strony Arvala - ja podpisałem wszystkie papiery i wysłałem do Arvala. 2 tygodnie później odbierałem auto.

Generalnie u mnie było tak,że auto zamawiałem w październiku, miało być w połowie grudnia. W międzyczasie zaczęło się mówić o dopłatach więc się zapytałem i całą procedurę trzeba było odpalić na nowo - papiery datowane są na styczeń,ale tak de facto już w grudniu je wypełniałem i po prostu były poprawiane parę razy.

Naklejka na tylnej szybie u dołu - praktycznie niewidoczna - aż musiałem sprawdzić czy ją mam po tym jak zapytałeś :ROFLMAO::ROFLMAO:

Co do auta - żaden ze mnie purysta więc auto jak auto :D Jedzie się całkiem przyjemnie, ma parę braków bo brałem gotowca i nie mam np. kamer w lusterkach,a to fajny bajer. Przyśpieszenie w trybie sport urywa głowę (prawie dosłownie :D) Mam jeszcze Toyotę Corollę w hybrydzie i są rozwiązania,które w Toyocie cenię sobie bardziej niż w Kia - np. kompletnie do mnie nie przemawiają przyciski na kierownicy - bardziej leżą mi te z Toyoty ;)

solik

Pionier e-mobilności
A kiedy miales ostatnia poprawke we wniosku? Ja od listopada sie bujam, tez pare razy poprawiany, ostatni tydzien temu a gdzies tutaj czytalem ze firmy zmieniaja podejscie i wydaja juz auta bez czekania na dotacje

Moze Arval tez sie juz wkurzyl bo auta stoja niektore od grudnia i na siebie nie zarabiaja :) np Tesla ktora wzialem od grudnia stoi a mam do niej dostepnz aplikacji

Halczyn

Zadomawiam się
@dawidos160 - tak po prostu powiedzieli, ze dotacja to ich problem? Az trudno mi w to uwierzyc Jak ma na imie osoba w Arvalu z ktora rozmawiales?