Vangass

Fachowiec
Dawno nikt nie pisał to wrzucę swoje 5 groszy. 2 czerwca auto zarejestrowane (Ev6). Pech chciał że 5go wyjeżdżałem na ponad 2tyg wakacje. Myślę sobie wrócę to zaraz odbiorę auto. To był błąd. Auto nadal nie jest gotowe do odbioru. Okazuje się że jest wstrzymane bo Arval czeka za decyzją odnośnie dotacji mimo, że umowę podpisywałem z 20 miesięcy temu i miałem informacje z Arvala o przyznaniu dotacji. Cyrk
Za dużo niepewności u nich. Dlatego zrezygnowałem z EV6 i jeżdżę już od miesiąca normalnie Y LR :cool:

chlebu

Nowy na Forum
Ja poza okresem oczekiwania wydłużonym o 9 miesięcy !!! (Tesla3) nie powiem złego słowa. Wszystko gra. Ostatecznie wyszedłem na plus bo wartość samochodu, który chciałem sprzedać wzrosła w tym czasie o kilkanaście tysięcy.

Master

Zadomawiam się
Nie rozumiem czemu tyle osób wybrało najem długoterminowy z Arval
Ja mam leasing a nie najem pod dotacje , trochę czekałem na ogarnięcie leasingu Ok 6 m-cy w zeszłym roku ale to był dopiero początek uruchamiania leasingu

solik

Pionier e-mobilności
Ja tam mam TM3 z poczatku startu programu w Arvalu i nadal zero problemow, dzis za 1999 zl z ubezpieczeniem jest najwyzej jakas mala Toyotka :) licze ze do czasu konca najmu bedzie juz projekt Highland ujawniony i faktycznie sie cos zmieni

Arrczi

Zadomawiam się
Na fotkach - 2 rysy dość dobrze widoczne, włączyłem naświetlacz na ścianie żeby pokazać Wam mikrorysy, widać je praktycznie na każdym elemencie karoserii...

Zobaczenie tego wszystkiego bez mocnego kierunkowego światła (oprócz tych wyraźnych rys), na zewnątrz przy słabej pogodzie jest praktycznie niemożliwe... Auto na 100% było myte albo na myjni automatycznej albo ręcznie brudną szmatą... Na białych ponoć tego tak nie idzie zobaczyć.

Sam nie wiem, może mam zbyt wygórowane oczekiwania, ale odbierałem 4 inne auta już i nigdy nie miałem takiego stanu lakieru, a były średnio 30-50% tańsze. No ale odbiór był w salonie a nie na placu pod chmurką... No i auto nigdy na mnie na placu nie czekało przez 2 miesiące!
Jak dla mnie to myjnia automatyczna. Dlatego tylko ręczna bo lakiery miękkie i delikatne. Rysują się od patrzenia.

kantosPL

Nowy na Forum
Nie rozumiem czemu tyle osób wybrało najem długoterminowy z Arval
Ja mam leasing a nie najem pod dotacje , trochę czekałem na ogarnięcie leasingu Ok 6 m-cy w zeszłym roku ale to był dopiero początek uruchamiania leasingu
a skąd brałeś jeśli można zapytać?

GGrraadd

Nowy na Forum
Koledzy prośba o potwierdzenie procedury zamówienia auta. Dzisiaj, po ustaleniu warunków najmu dostałem z Arvala info, że sam mam zamówić auto... Czy to normalna procedura? w końcu to ja od nich będę je najmował. Czy to standard, potem następuje przepisanie tego zamówienia?

pawlaczynski

Fachowiec
Koledzy prośba o potwierdzenie procedury zamówienia auta. Dzisiaj, po ustaleniu warunków najmu dostałem z Arvala info, że sam mam zamówić auto... Czy to normalna procedura? w końcu to ja od nich będę je najmował. Czy to standard, potem następuje przepisanie tego zamówienia?
Przy leasingu tak samo - Ty zamawiasz, a oni finansują. Jakieś fajne warunki w Arvalu udało się wynegocjować?

danielm

Pionier e-mobilności
z tego co wiem to Arval zamawia od tesli pule samochodów i to on jest właścicielem i to od nich bierzesz auto ale oni biora tylko golasy. jeśli chcesz inaczej wyposażone to ... w sumie nie wiem co

solik

Pionier e-mobilności
Pewnie juz wyprzedali to co mieli, pare znanych firm wzielo np Y na flotowki od Arvala

ja tez zamawialem na stronie Tesli i na etapie leasingu dalem kontakt do handlowca z Arvala i miedzy soba ogarneli a na koniec dostalem zwrot zaliczki od Tesli

GGrraadd

Nowy na Forum
Przy leasingu tak samo - Ty zamawiasz, a oni finansują. Jakieś fajne warunki w Arvalu udało się wynegocjować?
Czy ja wiem czy atrakcyjną? Za bardzo nie ma konkurencyjnych ofert dla najmu wersji Long Range. Wszyscy oferują SR i na tą wersję są dobre oferty.

solik

Pionier e-mobilności
Atrakcyjne to byly przy stopie 0,5 (zalapalem sie) bo kwota raty jest stala w Arvalu, teraz po prostu oferty sa.

pawlaczynski

Fachowiec
... ale nowy M3 S(r) ma zasięg prawie jak stary LR. Poza tym, na samochodzie się nie zarabia - to źródło frajdy albo wozidło.

GGrraadd

Nowy na Forum
Czy jest możliwośc przedłużenia rezerwacji auta w Tesli? Papierologia związana z umową trochę się przeciąga a w środę minie 7 dni i 1200 zł stracone.

Michal

Pionier e-mobilności
Zadzwoń do nich. Jeśli się wyrobisz do końca miesiąca, to może się zgodzą ale będzie ciężko, bo to koniec kwartału...