dawidos160

Zadomawiam się
@dawidos160 - tak po prostu powiedzieli, ze dotacja to ich problem? Az trudno mi w to uwierzyc Jak ma na imie osoba w Arvalu z ktora rozmawiales?
Ja to ogarniałem przez brokera. Jedyne co miałem zrobić to podpisać wniosek i odpowiednie pola wypełnić. No i dosłać brakujące/poprawione dokumenty bo coś tam się niby nie zgadzało.

@solik ostatnie poprawki jakoś pod koniec stycznia były chyba.

Halczyn

Zadomawiam się
Wydaje mi sie, ze broker akurat nie ma znaczenia w samym procesie, bo wynajmujesz auto od Arvala, a nie od Brokera.

dawidos160

Zadomawiam się
Wydaje mi sie, ze broker akurat nie ma znaczenia w samym procesie, bo wynajmujesz auto od Arvala, a nie od Brokera.
Ale rozmawiałem z brokerem i papiery tez wysłałem do niego a nie bezpośrednio do Arvala. Tylko te brakujące wysłałem bezpośrednio do Arvala, do osoby która zajmowała się moim wnioskiem.

Halczyn

Zadomawiam się
Czyli finalnie proces zakonczyl arval i to on zdecydowal, ze nie musisz czekac na odp z Bosia. Nie widze tutaj decyzyjnosci samego brokera.

dawidos160

Zadomawiam się
Czyli finalnie proces zakonczyl arval i to on zdecydowal, ze nie musisz czekac na odp z Bosia. Nie widze tutaj decyzyjnosci samego brokera.
Ale ja nigdzie nie napisałem ze to była decyzja brokera. Tylko ze taki info od niego usłyszałem. Czy Arval dostał dotacje czy za nią czeka - nie wiem, nie interesuje mnie to, bo nie jest to moim problemem. Ja mam ratę policzoną z dotacją i jest niższa od tego co pierwotnie mi proponowano.

solik

Pionier e-mobilności
Dzis w Krakowie widzialem EV6 na ramkach Arvala i rej WN z naklejka funduszu wiec juz wydaja te auta. Chociaz tyle.

Gurumotive

Fachowiec
Pamiętaj że ar al byl jeszcze kilka dni temu* white labelem dla kii, więc wysoce prawdopodobne, że samochody były zarejestrowane do planu sprzedażowego, i tak musiał zostać wydana, bardziej opłacało się wydać je przed wypłatą dotacji.

* Kilka dni temu w hyundaiu zakonczyl sie okres panowania zielonych, oficjalnie finansującym jest mleasing,

Zobaczymy co przyniosą zmiany, ja przez dwa lata współpracuje z m leasingiem, ale tylko i włącznie ze względu na to że handlowiec nigdy nie daje dupy. To jedyny człowiek który organizacji który tam daje radę, bardzo dużo zależy tam od czynnika ludzkiego, wynagrodzenie jest raczej niegodziwe, lub nie ma go wcale. Zabawne że nazywają te produkty (mrv) które sprzedajemy, wysokomarzowymi.

Z drugiej strony z nimi umowe od lat, więc trudno dzisiaj ocenić czy oferta hyundai A będzie dobra czy podła, oraz na jak długo tam zagoszczą.

Jesli jeden handlowiec weźmie od ciebie twój nip, to jesteś już jego niewolnikiem, inny handlowiec nie podejmuje tego tematu.

Problematyczne, bo czasem zgłaszają się do mnie ludzie, którzy mają problem w tej organizacji, a ja rozkładam ręce, bo chciałbym pomóc bezinteresownie*, ale się nie da, bo system blokuje. Ch8jj, że przypisany do Ciebie handlowiec, który sprzedał Ci auto, nie odbiera od Ciebie telefonu... jesteś już jego :D

*wiadomo, że jak się komuś pomoże, to potem coś kupi, albo kogoś przyśle na zakupy :D

Nie wiem jak będzie u dealerów. Pewnie jak w Volvo, nie będzie przypisania do salonu.

Dla mnie w sumie spoko, bo skończy się patologia że arval ma lepsze ceny na stronie niż dealer w salonie,

Benzynowe hyundaie/kije postrzegam jako auta raczej dla osób które nie lubią motoryzacji :D

elektryczne może się przyjmą na guru 😀

Jak wypada taki hyundai Kia w stosunku do Tesli?

solik

Pionier e-mobilności
Jak jeszcze byly EV6 z czasu ogloszenia dotacji to AWD tak:

5Yb828X.png

Halczyn

Zadomawiam się
Odp od Pana Dawida, który prowadzi moją sprawę w A. na sugestie, ze jednak Arval wydaje auta bez finalnej decyzji:

"Skąd taka informacja? Jest to informacja błędna. Z każdym samochodem elektrycznym czekamy na zgodę BOŚ Banku."

UPDATE: W kolejnym info, ze to salon to inny kanał sprzedaży, wiec nie moze sie odniesc do informacji, ale kilka szt. juz przeszlo.
+ Info, ze mam zgode z BOS I w tym tygodniu umowa via autenti

Last edited: