zwora

Nowy na Forum
No i nakleiłem tak jak to zaplanował Arval :) Nie wygląda to źle, głównie dlatego, że prawie w ogóle nie wygląda :)

Last edited:

tomcho

Nowy na Forum
Orientuje się ktoś czy tą dotację trzeba jakoś rozliczyć ze skarbówką? Dostałem właśnie pierwszą fakture z Arval na 30k z czego niby 24k netto to kwota dotacji. Teraz nie wiem czy ja do tej dotacji teraz musze dopłacić czy jak? Na pewno muszę do księgowej podbić z tym o_O

Halczyn

Zadomawiam się
Dzwonilem tam dzisiaj i w tej sprawie, nic mi sie nie zgadza, dotacja nie powinna byc fakturowana maja wyjaznic i zrobic korekte

Halczyn

Zadomawiam się
Tak czytalem. Ale nie pownna byc fakturowana w ten sposob czyli na jednym dokumencie gdzie nie wiesz ile masz faktycznie przelać. Do tego odejmujac 50% vatu nie zgadza mi sie to co oni przeslali

Quba88

Posiadacz elektryka
Tak czytalem. Ale nie pownna byc fakturowana w ten sposob czyli na jednym dokumencie gdzie nie wiesz ile masz faktycznie przelać. Do tego odejmujac 50% vatu nie zgadza mi sie to co oni przeslali
No to co innego niz napisales. Dotacja musi byc fakturowana. Plus jjeszcze oplata transferowa to tez na Ciebie oficjalnie musi byc zafakturowane.

Halczyn

Zadomawiam się
Tak dokladnie. Poki co mam niby zaplacic to co wynika z czynszu z tej fv. Zastanawiam sie jak i kiedy znajac arvala wyjasnia te kwestie

Quba88

Posiadacz elektryka
Tak dokladnie. Poki co mam niby zaplacic to co wynika z czynszu z tej fv. Zastanawiam sie jak i kiedy znajac arvala wyjasnia te kwestie
Mialem auto w arvalu tam sie wszyscy zwalniaja i jest masakra zeby cos wyjasnic. Ja w koncu nie zaplacilem faktury i zadzialalo bo sie odezwali i w 1 dzien zrobili co trzeba i wystawili korekty.