Te 25kkm też może nie wystarczyć - ja 15kkm zrobiłem w 6,5 miesiąca, i przez 2-3 miesiące się ograniczałem i to dośc mocno.. 🤣Ps. dziś stuknęło 2 tys km 🥳 Dobrze że wyczytałem tu na forum, że EV się więcej jeździ niż ICE i wziąłem w arvalu 25k..![]()
Czyzby e-c4 ? 🙂My podjelismy decyzje o wymianie drugiego auta spalinowego na miejskiego elektryka
Miałem tak w motocyklach: w piątek wsiadałem na BMW i waliłem na Mazury, w sobotę po wytrzeźwieniu wracałem, z(a)mieniałem BMW na Afrykę i dawaj na Kaszuby/nad morze 🤣 Rocznie ponad 20kkm i to tylko po PL.Trzeba dwa zeby rozlozyc przebiegi 😂
Mi też tak właśnie próbowali pobrać poleceniem zapłaty (mam je wstrzymane). Ale czy przypadkiem nie powinno być jeszcze o 405 zł mniej, czyli o kwotę opłaty transferowej, bo na nią przecież też otrzymali(-śmy) dotację??
Dzień dobry,
potwierdzam na opłatę transferową otrzyma Pan fakturę w kolejnym miesiącu.
Jeśli chodzi o stan Pana salda, aktualnie jest na 0.
Mi też tak właśnie próbowali pobrać poleceniem zapłaty (mam je wstrzymane). Ale czy przypadkiem nie powinno być jeszcze o 405 zł mniej, czyli o kwotę opłaty transferowej, bo na nią przecież też otrzymali(-śmy) dotację??
W nawiązaniu do obciążenia mnie kwotą opłaty transferowej, złożyłem reklamację i po wymianie kilku maili z Arvalem otrzymałem potwierdzenie:U mnie jest na fakturze. Zapłaciłem tyle ile chcieli ściągnąć PZ, czyli razem z opłatą transferową, więc pewnie będę składał reklamację..
Potwierdzam, opłata transferowa powinna znaleźć się na fakturze, wystawionej przez Arval, jednak nie powinna być opłacona przez Pana.
Po zaksięgowaniu rozliczeń, będzie widniała nadpłata na Pana saldzie Arval, która zostanie rozliczona w kolejnym okresie rozliczeniowym.