Ale nie tyczy się to rodziny/znajomych/dziewczyny. Ten zapis jest tylko po to jakbyś udostępniał auto komuś innemu odpłatnie jak wypożyczenie itp.W umowie leasingu- §2 ust. 2 korzystający zobowiązuje się używać przedmiot leasingu zgodnie z jego przeznaczeniem i właściwościami, na cele związane z prowadzoną działalnością gospodarczą...
A w OWUL faktycznie jest zapis, że bez zgody finansującego można udostępniać swoim Pracownikom i osobom bliskim
Nikt tego nie weryfikuje. Wątek uważam za marginalny.Ja Cię rozumiem, ale nie chodzi mi o urząd skarbowy i jak to rozwiązać z nimi, tylko o SCM i jego umowę.
Umowa mówi o użytkowaniu, że do celów związanych z prowadzoną działalnością, a co w przypadku przejazdów prywatnych żony? zgłaszać nie trzeba bo jest o tym w OWUL, przewidują, że żona może chcieć się przejechać 🙃 ale ten punkt z umowy o użytkowaniu na cele związane z prowadzoną działalnością trochę to wyklucza.
Pytałem i opiekuna z Santander Leasing i pośrednika, który założyłem ma nieco szerszą "bańkę" o obaj zgodnie potwierdzili, że rodzina/bliscy i pracownicy mogą jeździć samochodem. Co Ty zrobisz z taką informacją, to Twoja sprawa.Ja Cię rozumiem, ale nie chodzi mi o urząd skarbowy i jak to rozwiązać z nimi, tylko o SCM i jego umowę.
Umowa mówi o użytkowaniu, że do celów związanych z prowadzoną działalnością, a co w przypadku przejazdów prywatnych żony? zgłaszać nie trzeba bo jest o tym w OWUL, przewidują, że żona może chcieć się przejechać 🙃 ale ten punkt z umowy o użytkowaniu na cele związane z prowadzoną działalnością trochę to wyklucza.
No to, że może żona jeździć to wiem i jest o tym zapis w OWUL.Pytałem i opiekuna z Santander Leasing i pośrednika, który założyłem ma nieco szerszą "bańkę" o obaj zgodnie potwierdzili, że rodzina/bliscy i pracownicy mogą jeździć samochodem. Co Ty zrobisz z taką informacją, to Twoja sprawa.
Żeby wszyscy mieli takie problemy…. Tak, nie robią śledztwa, dokąd jechała, nie podłączają jej pod wariograf, nie wsadzają na 48h aresztu wydobywczego, nawet nie torturują ;-)No to, że może żona jeździć to wiem i jest o tym zapis w OWUL.
Tylko, że sprecyzowali sobie w umowie, że na cele związane z prowadzoną działalnością i chciałem się dowiedzieć jak Wy się do tego odnoście chcąc użyć pojazdu prywatnie. Załóżmy, że żona bierze auto jedzie do fryzjera i ma stłuczkę, nic sobie z tego nie robią i mają to gdzieś?
Czy możesz mi wysłać link, gdzie sprawdzę VIN swojej 3. Umowę leasingu już wprawdzie mam podpisaną, ale lepiej sprawdzić. Auto wg pracownika z Kato mam z 04/2025. Ciekawy jestem jaka bateria (BYD/CATL).Uważajcie jak szybko dostaniecie VIN bo możliwe że rocznik 2024. W moim przypadku dekoder VIN pokazywał 2025 ale pan z Tesli sprawdził i okazało się że 2024 więc przypisał mi inny VIN i auto będzie dopiero w czerwcu. Nie zamawiałem auta z obecnego stanu który jest dostępny w innej zakładce, a jednak przypisali mi auto które było już w warszawie.
No nie, ich to nie interesuje. Nawet jeśli to leasing VWNo to, że może żona jeździć to wiem i jest o tym zapis w OWUL.
Tylko, że sprecyzowali sobie w umowie, że na cele związane z prowadzoną działalnością i chciałem się dowiedzieć jak Wy się do tego odnoście chcąc użyć pojazdu prywatnie. Załóżmy, że żona bierze auto jedzie do fryzjera i ma stłuczkę, nic sobie z tego nie robią i mają to gdzieś?
no ok czyli samowolkaNo nie, ich to nie interesuje. Nawet jeśli to leasing VW![]()