Halczyn

Zadomawiam się
Dostałem przed chwilą maila o treści:

"Szanowni Państwo,

Wezwanie do zwrotu zostało anulowane na podstawie danych z Oświadczenia

Z wyrazami szacunku"

Filip

Nowy na Forum
Chciałem spytać czy ktoś się może orientuje - jak zgłoszę szkodę z AC w Arval i za kilka miesięcy będę brał nowe auto już w leasingu w innej firmie to czy stracę zniżki? Tzn.czy ta szkoda będzie widniała jako moja w rejestrze?

Marcin1871

Nowy na Forum
Witam
Może miał ktoś podobny problem. Auto wzięte w wynajem na osobę prywatną przez pośrednika CARSMILE w 2021. Chciałem teraz wykupić auto od Arvala ale że jestem osobą prywatną to nie mogę tego zrobić. Na 99,99% wydaje mi się że podczas podpisywania umowy była taka opcja.

solik

Pionier e-mobilności
Nie kazde da sie wykupic, pewnie elektryki po dotacjach opchna do innych krajow albo beda czekac na dotacje na uzywane

krzyss

Pionier e-mobilności
Witam
Może miał ktoś podobny problem. Auto wzięte w wynajem na osobę prywatną przez pośrednika CARSMILE w 2021. Chciałem teraz wykupić auto od Arvala ale że jestem osobą prywatną to nie mogę tego zrobić. Na 99,99% wydaje mi się że podczas podpisywania umowy była taka opcja.
A co masz wpisane w umowie ?

Halczyn

Zadomawiam się
Niebawem, bo za miesiac z malym hakiem kończe przygode z Arvalem. Dzisiaj ktos od nich przekazał mi kilka ciekawych informacji m.in jeżeli ma Pan jakieś szkody proszę je zgłosić z AC, na pytanie ile mam czasu od powstania szkody dostałem info, ze nie ma takiej daty , a wydaje mi sie, ze jest. Kolejną informacja jest sposob obliczania wartości zużycia nienormatywnego-tego akurat nie wiedziałem- obliczanego nie jako wartość naprawy tylko płaci sie za wartość utraty wartości samochodu w związku z danym uszkodzeniem. Czuje, że zwrot bedzie dość emocjonującym przeżyciem

Kuba

Zadomawiam się
Niebawem, bo za miesiac z malym hakiem kończe przygode z Arvalem. Dzisiaj ktos od nich przekazał mi kilka ciekawych informacji m.in jeżeli ma Pan jakieś szkody proszę je zgłosić z AC, na pytanie ile mam czasu od powstania szkody dostałem info, ze nie ma takiej daty , a wydaje mi sie, ze jest. Kolejną informacja jest sposob obliczania wartości zużycia nienormatywnego-tego akurat nie wiedziałem- obliczanego nie jako wartość naprawy tylko płaci sie za wartość utraty wartości samochodu w związku z danym uszkodzeniem. Czuje, że zwrot bedzie dość emocjonującym przeżyciem
Opisz jak wyglądał zwrot gdy już będziesz po.

solik

Pionier e-mobilności
Czy oferowali wykup citroena czy nie?

Ja oddawalem stingera i tez bylem proszony o naprawe ewentualnych szkod z AC

ale nie naprawialem, mialem przytarcie na 2 felgach 19", odprysk kamieni na masce i przytarty bagaznik jakby ktos zamkniem od kurtki pojechal

nic nie policzyli

szkoda z AC to tylko teoria, wszyscy maja do 7-30 dni zalezy od firmy a w praktyce nie znam nikogo kto tego przestrzega

sam katalog zwrotu jest taki jak wszedzie czyli

PZWLP, procentowe wartosci ma kazda firma, nizej zapis z vw​

IMG_2820.jpeg

Last edited: