olejek

Zadomawiam się
Ja mam ev6 za ~2000 netto. Wtym mas serwisy przeglady i oc/ac takze wg mnie oferta bardzo dobra przy dzisiejszych cenach aut i rosnacych stopach procentowych. W 2020 bralem caddiego nowke w salonie za 60k z gorszem a teraz to samo z 80k. To samo w citroenie jumpery i jumpy a raty w ich najmie to jakas abstrakcja.

solik

Pionier e-mobilności
Rozmawialem ze znajomym bo chce TM3 i patrzylem na TM3 w arvalu z dofinansowaniem… to wychodzi 36miesiecy x 2700 netto (limit km 2000rocznie) to w 3 lata wyjdzie 120000.- brutto…
I nawet nie wiem czy nie ma jeszcze jakis oplat poczatkowych. Wy tez takie warunki macie ?
Bo to juz lepiej za gotowke wziac, przytulic dofinansowanie i wyjdzie sporo taniej.
Czy moze ja nie wiem o jakiejs magicznej promocji ?
niestety nie zalapal sie na poczatkowa oferte, ja mam TM3 SR+ za 1999 netto + 100 zl za podwyzszenie limitu do 20k / rok i wersja z biala tapicerka

w tym ofc ubezpieczenie ktore poza Arvalem w moim przypadku najtaniej wyszlo 6500 zl (nie mam znizek i jestem przed 30) wiec dodatkowe 6500/12 = 541 zl miesiecznie

dotacja jest oplata poczatkowa, innej nie ma na dzien dobry, w swoim 120k brutto zapomniales odjac kosztu ubezpieczenia na 3 lata (patrzac na forum nawet osoby ze znizkami maja 5k+ vide ostatnie watki z PZU)

teraz oferta jest niekorzystna bo samo auto zdrozalo o 20k w wersji bazowej + podwyzka stop procentowych

w pazdzierniku wygladalo to tak:

CYUxAVT.png

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
niestety nie zalapal sie na poczatkowa oferte, ja mam TM3 SR+ za 1999 netto + 100 zl za podwyzszenie limitu do 20k / rok i wersja z biala tapicerka
teraz oferta jest niekorzystna bo samo auto zdrozalo o 20k w wersji bazowej + podwyzka stop procentowych
A nie podniosą Ci tej raty zgodnie ze wzrostem kosztów kredytu? Jeżeli nie to opcja bardzo przyjazna

solik

Pionier e-mobilności
A nie podniosą Ci tej raty zgodnie ze wzrostem kosztów kredytu? Jeżeli nie to opcja bardzo przyjazna
mam potwierdzenie od konsultanta ze z uwagi na czas procesowania tego wszystkiego obowiazuje oferta z dnia rezerwacji, innym w tym watku wyzej mowili to samo

no ale uwierze jak dostane umowe a nie drafta, powinna byc na dniach :)

krzyss

Pionier e-mobilności

w tym ofc ubezpieczenie ktore poza Arvalem w moim przypadku najtaniej wyszlo 6500 zl (nie mam znizek i jestem przed 30) wiec dodatkowe 6500/12 = 541 zl miesiecznie

dotacja jest oplata poczatkowa, innej nie ma na dzien dobry, w swoim 120k brutto zapomniales odjac kosztu ubezpieczenia na 3 lata (patrzac na forum nawet osoby ze znizkami maja 5k+ vide ostatnie watki z PZU)

w pazdzierniku wygladalo to tak:

CYUxAVT.png
No ubezpieczenia nie policzylem fakt.
Trzeba odjac minimum 15000pln.

wacu

Zadomawiam się
Ja dostalem do przeczytania i podpisania tylko umowe dotacji poki co, ale nie mialem czasu jeszcze na lekturę. Jakbyście widzieli coś ciekawego w niej to dajcie znać proszę, ja jeszcze w pracy ;(. Całą resztę mam dostać jutro.

EDIT: Jeszcze jedno, wiem, że będzie tam zamontowane urządzenie lokalizacyjne (nie pamiętam nazwy) i od razu przyklejona naklejka NFOŚiGW z tyłu pojazdu. Będzie osobny dokument ze zgodą na lokalizację.

solik

Pionier e-mobilności
pewnie LoJack, od 200 tys brutto montuja

przy czym LoJack jest wyzwalany w przypadku kradziezy, nie oferuje sledzenia realtime

chyba ze mowa o tym do zdalnego odczytu przebiegu, ciekaw jestem jak w nowych elektrykach to zepna z systemem :)

wacu

Zadomawiam się
Bardzo możliwe, brzmiało to podobnie przez telefon, no ale zobaczymy w dokumentach.