jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Info sprzed chwili od Dawida nt. mojego wniosku:
Przed 10 minutami dostałem od BOŚ Banku decyzję o przyznaniu dotacji. Na dniach podeślę umowę.

Przypomnę, że info o przyznaniu dotacji i przekazaniu środków do BOŚ otrzymałem z funduszu już 24 lutego.

Bezpośrednio z BOŚ nie otrzymałem żadnej informacji, a szkoda bo z chęcią bym ujrzał przedstawiane przez nich daty procedowania wniosku..

Halczyn

Zadomawiam się
Auto do odbioru za 2-3 tyg od umowy

dawidos160

Zadomawiam się
Jak jeszcze byly EV6 z czasu ogloszenia dotacji to AWD tak:

5Yb828X.png
Nie wiem czy i ile osób się na to złapało - ja usłyszałem,że to taki "bait" żeby ktoś się zainteresował, a potem mu się powie,że no były ale jednak już nie ma i jest drożej. Ja na oczy takiej ceny nie zobaczyłem :D Ba - na stronie było taniej (jak jeszcze było można w ogóle wyszukać EV6) niż dostałem ofertę.Jak się zapytałem o co cmon, to usłyszałem właśnie to co powyżej napisałem - że to taka ściema,żeby ludzie się zainteresowali ofertą i a nuż uda się przekonać,żeby wzięli drożej - ale nie umiem tego potwierdzić w żaden sposób - i generalnie nie mam z tym problemu - dostałem ofertę, zaakceptowałem, temat do zapomnienia :)
Znajomy co brał z Arvala auto dostał BMW X3 w bardzo dobrej cenie ale to dlatego,że po prostu im ostatnie zostało, jeszcze przed liftem, a już parę miesięcy od liftu było

Cav

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy i ile osób się na to złapało - ja usłyszałem,że to taki "bait" żeby ktoś się zainteresował, a potem mu się powie,że no były ale jednak już nie ma i jest drożej. Ja na oczy takiej ceny nie zobaczyłem :D
Bo się za późno zainteresowałeś.
Taką dobrą ofertę trzeba brać od razu, to jest zwykle jednorazowa akcja zakupu aut przez Arvala i koniec.
Ja w ten sposób zarezerwowałem Ioniqa5 za 1650 zł (mimo że początkowo byłem zainteresowany Citroenem za 999 zł, ale też za późno zadzwoniłem).

Odechciało mi się w międzyczasie czekać na to auto, i teraz tą rezerwację ma kolega z forum, a ja kupiłem coś innego z własnych środków wspomaganych kredytem (limitem).
W sumie dobrze że nie czekałem, bo w najczarniejszych snach nie przypuszczałem że musiałbym 4 miesiąc jeździć tylko smartem.....

Więc to nie jest tak, że to ściema, tylko towar jest rozchwytywany.

solik

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy i ile osób się na to złapało - ja usłyszałem,że to taki "bait" żeby ktoś się zainteresował, a potem mu się powie,że no były ale jednak już nie ma i jest drożej.
Pare osob z forum sie zalapalo, Tesla 3 ktora wzialem tez juz jest w innej cenie

Elektryk z testu na 3 miesiace tez mial byc baitem a jednak go mialem przez 3 miesiace.. :D

zwora

Nowy na Forum
Nie wiem czy i ile osób się na to złapało - ja usłyszałem,że to taki "bait" żeby ktoś się zainteresował, a potem mu się powie,że no były ale jednak już nie ma i jest drożej.
Ja się załapałem na EC4. Wczoraj podpisałem umowę z BOŚ bankiem na dotację i umowę z Arvalem, więc chyba dojdzie to do skutku (pod koniec marca ma być odbiór samochodu). Cena w umowie taka jak w ogłoszeniu - 999zł netto/mc (plus opony zimowe za 90zł netto/mc). Ale zdecydowałem się dość szybko, jak tylko pojawiły się pierwsze artykuły głoszące: "elektryk tańszy od spalinówki". Szybko skalkulowałem, że taka oferta przy moim użyciu samochodu spalinowego, stylu jazdy (ciężka noga), poruszaniu się po mieście, parkowaniu w strefie, itd. wyjdzie mi "prawie za darmo". Ale jak się zgłosiłem, to nie było już EC4, więc wziąłem e2008, później okazało się, że też już nie ma i ostatecznie wziąłem Mokkę. Ale po pewnym czasie ktoś zwolnił EC4 i z powrotem do niego wróciłem. Przejścia miałem podobne jak reszta osób na forum, ostatnie poprawki wysłałem pod koniec stycznia. I poniedziałek pojawiło się info, że jest pozytywna decyzja BOŚ banku, a wczoraj podpisałem umowy. Zatem ta oferta to nie fake, ale ilość samochodów objętych tą promocją zapewne była dość mocno ograniczona.

solik

Pionier e-mobilności
Nie ma co zalowac, eC4 jest wygodniejszy niz Peugeot i wydaje mi sie ze lepiej wyciszony a takze wiekszy (segment C a reszta to B) - jezdzilem wszystkimi elektrykami PSA lacznie z DS3 etense.

Za 999 netto jest dacia w manualu dzisiaj :) albo aygo

zwora

Nowy na Forum
Za 999 netto jest dacia w manualu dzisiaj :) albo aygo
No spring i ec4 to dwa różne światy. Teraz jest też jeszcze w ofercie ec4 w gorszym wyposażeniu za 1600zł netto. Zatem załapanie się na tamtą ofertę to prawie jak wygranie na loterii :)

Zastanawia mnie jeszcze, czy podwyższenie czynszu po szkodzie dotyczy wszystkich szkód, niezależnie od sprawcy (czy szkoda z winy innego uczestnika ruchu, czyli z OC też podnosi czynsz).

Last edited: