Przem

Zadomawiam się
Ubezpieczenie które jest w racie A . . jaki wysoki ma udział własny?, bo dowiedzieć się od nich czegoś to hmmm.

Halczyn

Zadomawiam się
Umowa z bosiem i arvalem podpisana dzisiaj via autenti, przewidywany odbiór auta wg umowy to 31 marca, odbior w Wawie w salonie Peugeota

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Ja też dziś podpisałem. Jak wyżej, odbiór wg umowy do 31 marca, ale samochód (Ioniq 5) już czeka od dawna (Dawidy pod Warszawą), więc liczę, że odbiorę szybciej. Potwierdzam zapowiedzi - czynsz najmu z clickbaitowych ofert sprzed wielu miesięcy utrzymany, co przy tym co się dzieje ze stopami jest dodatkową korzyścią.

Cav

Pionier e-mobilności
Pytanie czy przy następnej podwyżce, dodadzą Ci hurtem wszystkie do kupy, czy tylko tą jedną doliczą....

zwora

Nowy na Forum
Ubezpieczenie które jest w racie A . . jaki wysoki ma udział własny?, bo dowiedzieć się od nich czegoś to hmmm.
1000 netto ale dodatkowo jest zwyżka miesięcznej raty najmu o 0,03% ceny katalogowej za pojedynczą szkodę. Aż strach wyjechać na ulicę :)

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
A na jakiej podstawie mieliby coś dodawać po podpisaniu umowy? W odróżnieniu od umów leasingowych, które wcześniej miałem, OWU Arvala nie ma zapisów dopuszczających zmianę wysokości czynszu.

zwora

Nowy na Forum
Pytanie czy przy następnej podwyżce, dodadzą Ci hurtem wszystkie do kupy, czy tylko tą jedną doliczą....
Pewnie coś doliczą, ale może nie będzie tak źle. W końcu finansują utratę wartości, a wzrost stóp procentowych jest wynikiem wzrostu cen, w tym również ceny końcowej pojazdu.

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
1000 netto ale dodatkowo jest zwyżka miesięcznej raty najmu o 0,03% ceny katalogowej za pojedynczą szkodę. Aż strach wyjechać na ulicę :)
Dlatego zgłasza się w ostatnim roku.. ;)
Zastanawia mnie czy jakieś zewnętrzne ubezpieczenia (typu Revolut, czy przy kartach kredytowych) pokryłyby wkład własny w takiej sytuacji.. w końcu to też wynajem pojazdu :)

zwora

Nowy na Forum
A na jakiej podstawie mieliby coś dodawać po podpisaniu umowy? W odróżnieniu od umów leasingowych, które wcześniej miałem, OWU Arvala nie ma zapisów dopuszczających zmianę wysokości czynszu.
Niestety jest taki punkt w umowie:

Arval może dokonać zmiany Regulaminu lub Tabeli Opłat i Prowizji. Zmiany takie mogą nastąpić nie częściej niż raz w kwartale kalendarzowym, w razie zaistnienia następujących okoliczności:
a. zmiany wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, w stosunku do poprzednio obowiązującego wskaźnika za okres kwartalny lub roczny o co najmniej 1 procent, (dot. TOIP);
Co prawda czynszu nie ma w TOiP, ale punkt wspomina też o regulaminie. Musiałby się wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany w prawie z tego zakresu.