Moje akcesoria do Tesla 😀 - co warto dokupić / Tesla dodatki

t3sla4sun

Zadomawiam siÄ™
w standardowym wyposażeniu nie ma dywaników?
Ja dostałem w standardzie dywaniki, ale miałem wersję Long Range. Gdzieś czytałem, że kiedyś nie dodawali w Standard Range, ale potem widziałem, że niektórzy dostali dywaniki też w SR. Obstawiałbym, że dostaniesz welurowe.... Ktoś to może potwierdzić?

domas7

Zadomawiam siÄ™
Dywaniki polecam chyba najbardziej ze wszystkich tutaj wymienionych akcesoriów (może jeszcze alu-pedały, których dotykasz butami codziennie).
Przede wszystkim materiał plastry miodu/romby jest super. Nie jest za miękki, ale nie jest też za twardy. w sensie nie ugina się pod nogami, ale też nie jest "plastikowy" w dotyku.
Woda i piach - TRZYMA SIĘ w środku, więc nie trzeba czyścić całego wnętrza - tylko dywaniki.

Podjeżdżam na myjnię, wyciągam dywaniki, myję i potem "klepię" je od tyłu, żeby woda wyleciała z plastrów.
A powiedz mi jeszcze, samochód masz z pompą ciepła i pasują? Masz od razu rzepy od spodu?

t3sla4sun

Zadomawiam siÄ™
A powiedz mi jeszcze, samochód masz z pompą ciepła i pasują? Masz od razu rzepy od spodu?
Dorzucę jeszcze więcej zdjęć. Samochód (T M3 LR) mam z pompą ciepła, więc pierwsze zamówienie miało źle docięty dywanik z przodu (frunk).
Potem robiłem reklamację i docięli mi już prawidłowo. Nowe modele (z pompą ciepła) mają mniej miejsca we frunku o parę cm - dokładnie o 4cm od góry.

=====
Prawidłowe wymiary powinny wynosić ok:
- w najdłuższym miejscu: 37 cm (dywanik ma w tej chwili: 41 cm)
- w najkrótszym miejscu: 35 cm (dywanik ma w tej chwili: 39 cm)

Chodzi o 4cm różnicy
=====
IMG_1380.jpg

Bronek

Pionier e-mobilności
Do evse 3 fazy gdy nie ma pstryczka tanio nie jest bo 2 m z wysyłką 281Euro