Michal
Moderator
W nadchodzącej aktualizacji aplikacji Tesla, będzie możliwość ustawiania dostępu do WC3, wcześniej trzeba było się podłączyć do Access pointa WC3:
Wczoraj dostałem aktualizację 4.32.0 i to już mam.Oooo ja też mam - nie wiem nawet kiedy to się pojawiło![]()
A ja w CitroenieKurcze szkoda, że nie ma do tego jakiegoś standardowego protokołu, że auto przekazuje swój VIN i WC go waliduje. Mógłbym sobie dla peugeota ustawić.
Ja też mam na zamkniętej posesji ALE zawsze mógłbym mówić, że nawet jakby ktoś wziął 20 metrowy przedłużacz do type 2 to prądu mi kraść nie będzie pod moją nieobecnośćA ja w Citroenie, tylko nie wiem po co, bo mam WC3 wewnątrz garażu, więc i tak nikt mi się nie podłączy
.
Akurat taki protokół istnieje, jest opisany w normie ISO 15118 i zdaje się ze nawet e208 jest w stanie go obsłużyć, problem w tym że to ta druga strona robi wszystko żeby go nie używać. No ale zawsze może wystosować petycję do MElona na X, może się na nad tym pochyliKurcze szkoda, że nie ma do tego jakiegoś standardowego protokołu, że auto przekazuje swój VIN i WC go waliduje. Mógłbym sobie dla peugeota ustawić.