Ja 14 września lecę na południowy wschód i planuję ładowanie w trasie pod salonem, więc jeśli będą już mieli, to może zobaczę na żywoPierwsze transporty widziane w Niemczech.
Można się spodziewać, pierwszych aut w salonach, jako demówki.
[źródło]----------------Model 3----------------
October 2023 - November 2023
Models:
,
November 2023 - January 2024
Models:
Model 3 LR AWD Perf.,
,
Models:
Model 3 LR AWD,
Models:
Model 3 SRP RWD,
May 2023 - June 2023
Models:
,
Z tego co kolega pisał w innym wątku: https://forum.elektrowoz.pl/threads...ow-programu-priorytetowego-moj-elektryk.4923/Prośba o radę. Chce zamówić TMY3 LR Highland, jednak zależy mi na nowym kolorze Stealth Grey. Aktualnie konfiguracja z takim kolorem nie łapie się na dofinansowanie z "Mój Elektryk". Brakuje dosłownie niecałe 1800 zł. (auto kosztuje 249 990 zł, a limit wynosi 248 205 zł Btutto, przy odliczeniu 50% VAT). Rozwiązaniem byłby referral, ale na TM3 ich aktualnie w Polsce nie ma. Teraz pytanie, czy warto czekać na koniec września licząc na zniżki przy zamknięciu kwartału?, czy jednak zamawiać bazowy biały dzisiaj, który mieście się w limicie (patrząc co się dzieje z kursem dolara i ewentualne podwyżki)?. Z góry dziękuje za pomoc!
Rozmawiłem dzisiaj z Teslą (dałem info o zainteresowaniu TM3 LR), zreszta sam wysłali SMS. I potwierdził, że nic wcześniej nie będzie. Pewnie chodziło o model który wykazałem wcześniej.Dokładnie - z danych, które mają obecnie na stronie wynika, że dostawy mają szansę rozpocząć się w październiku:
[źródło]