Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

p0li

Pionier e-mobilności
dzisial wpadla mi w socjalach taka analiza zachowan melona

do poczytania, do przemyslenia

Attachments

• Narodziny_imperatora.pdf
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 69
Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Ktoś, nie wiedząc czym jest USAID zapytał czy taki amerykański Caritas fundował COVID a Ty już uznałeś to za stwierdzenie. Jak na tym świecie ma być dobrze jak ludzie takie hiperbole biorą za pewnik?
No i piszesz, że nie znasz sprawy ale twierdzisz, że są dowody przepływów między tymi dwiema organizacjami? Jakimi organizacjami? Jakich przepływów? Jakie dowody?
Z tych wszystkich nazw kojarzę EcoHealthAlliance i takiego kolesia co się nazywa Peter Daszak. Wg mojej wiedzy to było tak, że wysyłali pieniądze tym laboratoriom gdzie pracowali nad Gain of Function wirusów. Idea za finansowaniem labów w innych krajach jest taka, że uzyskują wpływy i poprawiają relację z danym krajem (za kasę), ale także próbki wirusów z "frontu", więc mają świeże info na temat tego co się dzieje na świecie. Jak był wyciek, to się zaczęło tuszowanie, że to na pewno nie z laboratorium itd. Właśnie dlatego, że inwestowali tam kasę w badania i nie chcieli, żeby to za bardzo wyszło na jaw. A zgaduję, że prawda jest taka, że zrobili wirusa i coś poszło nie tak, a potem mieliśmy pandemię.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.
Ja rozumiem że człowiek ma ADHD + Z.Asp. ale to nie jest usprawiedliwienie żeby opowiadać publicznie banialuki na każdy temat, o każdym, i bez zahamowań. Z racji pracy, stykam się czasem z ludźmi którzy mają te przypadłości, i z reguły złego słowa o nich nie można powiedzieć.

A może to jest tak że po uzbieraniu odpowiedniej sumy $$$ wszystkie hamulce puszczają i jednostka zaczyna czuć się półbogiem ? Z tego co pamiętam, jak dekadę temu była ta afera że tylko ~9 mln$ było na koncie firmy, to wtedy jeszcze nie dzielił się ze światem swoimi rewelacjami :unsure:

Całe szczęście że mnie to nie grozi ten syndrom - kariera nie idzie aż tak szybko ;)

Fenrise

Pionier e-mobilności
Zwykle gdy człowiek dorobi się już majątku na tyle dużego że może pozwolić sobie na dosłownie każdą zachciankę, to zaczyna się nudzić i szuka nowego narkotyku. Którym często staje się pożądanie władzy. Choć niektórym udaje się oprzeć, taki niesławny Bill Gates. W pewnym momencie odpuścił, zajął się "pieleniem ogródka" i dziś już o nim nie słyszymy.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Następnym samochodem jaki kupię będzie .... Tesla.
Nie dlatego, że lubię Musk'a, ale dlatego że nie lubię VW, TOYOTA, Stellantis, ......
Głównie nie lubię tych starych wyjadaczy za ich chciwość i robienie w balona klienta na każdym kroku aby tylko dobrać się do jego forsy.
Obstawiam, że jak by trendy "oszustw" spalinowych nie wypłynęły to do dziś byśmy się bujali z zaniżanymi normami spalin i potakiwaniem jakie TDIki (pod różnymi postaciami) są ECO/FLEX/BLUE i co tam jeszcze chcecie.

nabrU

Moderator
Elon zawitał do nas na Forum więc uważajcie co piszecie ;)
Ale ma jakieś problemy z programem dopłat :ROFLMAO:.

1738587863643.png

cooler

Pionier e-mobilności
@jgal O nie. Czy Elon przekupił Wikileaks? Organizacja rządowa by nigdy czegoś takiego nie zrobiła.

No i wyszło że po raz kolejny Elon wie co mówi...
Zwlaszcza jak się okazało ile różnych szemranych organizacji radośnie rozwalających tradycyjne wartości takie jak rodzina, role płci w społeczeństwie, tożsamość narodowa, wspierających nielegalną emigracje etc było na cycku USAID - a wyszło to dzięki nagłemu odcięciu tych tworów od kasy. Bo zaroiło się od wyzwisk w social mediach od osób i dziennikarzy, których bym nie podejrzewał że biorą kasę z obcych źródeł. A tu jednak.

Makus

Pionier e-mobilności
Zaraz, sekunda. A myśleliście, że jak dziennikarze się utrzymują? Kto im płaci? Robią to pro bono?
USAID wspierał niezależnych dziennikarzy, których teksty często pomagały zwalczać dyktatury, budować społeczeństwo obywatelskie i to jest to zło?
Elon i inni miliarderzy tymczasem siedzą i śmieją się jak łatwo ogłupiać społeczeństwo. Kolejny klocek wyjęty i dalej rozmontowują wszelkie punkty oporu które mogłyby psuć im interesy zagarniania wszystkiego. I jeszcze gawiedź przyklaskuje 😂