Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 175
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 171

TomRS

Pionier e-mobilności

vwir

Pionier e-mobilności
No temu to się należało
Nie jestem przekonany. W sensie cieszę się że się stało jak się stało, ale czy prywatna firma powinna mieć możliwość robienia takich rzeczy? Kupiłem sobie samochód, lodówkę czy laptopa i nawet jeśli dla właściciela firmy która to wyprodukowała jestem skończonym dupkiem to nie do końca zgadzam się z tym, że powinien mieć możliwość zdalnego wyłączenia mi urządzenia. Wczoraj dla Elona dupkiem był Kadyrow, dzisiaj dupkiem jest Sikorski.

TomRS

Pionier e-mobilności
Nie jestem przekonany. W sensie cieszę się że się stało jak się stało, ale czy prywatna firma powinna mieć możliwość robienia takich rzeczy? Kupiłem sobie samochód, lodówkę czy laptopa i nawet jeśli dla właściciela firmy która to wyprodukowała jestem skończonym dupkiem to nie do końca zgadzam się z tym, że powinien mieć możliwość zdalnego wyłączenia mi urządzenia. Wczoraj dla Elona dupkiem był Kadyrow, dzisiaj dupkiem jest Sikorski.
Ja myślę, że bycie dupkiem to jedna sprawa, a bycie bandytą to zupełnie inna, a o tym, że Kadyrow jest bandytą i mordercą nie trzeba nikogo chyba przekonywać. Przepadek mienia takich ludzi jest częstą praktyką. Takie moje zdanie.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ciekawe kiedy wpadnie na pomysł, żeby w krajach "niepokornych i słabo dziękujących" deaktywować Tesle ... Tak jak technicznie jest wizjonerem, to jako człowiek jest po prostu głupim skurwysynem. Więcej auta już u niego nie kupię.
Tomku, wogóle się bym nie przejmował blokadami auta.

W takiej sytuacji daję miesiąc, dwa i będą jailbreak'i tesli
Będziemy mieć własny soft ;)

Obecnie nikt tego nie robi, bo i nie ma po co.

Ale rynek szybciutko zweryfikuje kretyna.

TomRS

Pionier e-mobilności

Bardziej się martwię, co będzie jak nam USA nagle przyblokują sofcik w F16, Abramsach, Patriotach itp ...

Makus

Pionier e-mobilności

Gorzej jak zamiast zablokować to poprostu odjedzie grzecznie sam do salonu tesli ;) a jak nie da rady to rozbije się o ogrodzenie, żeby nie dało się go użyć ;)

lvlthn

Pionier e-mobilności
Gorzej jak zamiast zablokować to poprostu odjedzie grzecznie sam do salonu tesli ;) a jak nie da rady to rozbije się o ogrodzenie, żeby nie dało się go użyć ;)
Nożyczki sobie poradzą

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie jestem przekonany. W sensie cieszę się że się stało jak się stało, ale czy prywatna firma powinna mieć możliwość robienia takich rzeczy?
Oczywiście że nie powinna.
Mówiłem o tym już od lat, że zmiany na niekorzyść nie mają prawa odbywać się bez świadomej zgody użytkownika.