Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

jgal

Posiadacz elektryka
Bardzo dobry pomysł na wątek. Ja osobiście go już odfollowałem na Twitterze bo nie mogłem tych obrzydliwych bzdur wytrzymać, ale chętnie będę zaglądał tu po wybrane "smaczki". Może można by się tu także dzielić sposobami na radzenie sobie z rosnącym wstydem jeżdżenia "swasticar"-ami. Ja osobiście już tylko czekam aż ktoś mi narysuje swastykę na masce 😂

daniel

Señor Meme Officer
Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.
Why not both? Zabawne, że przywołujecie Caritas, bo oni też nie są wolni od afer.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.
Oby Elona, szkoda Tesli tylko. Ciekawe jak będzie wyglądać sprzedaż pod koniec roku i jak zareagują akcjonariusze.

daniel

Señor Meme Officer
Zabawne to będzie czytanie tutaj fikołków psychofanów Melona - drugi dobry powód, żeby zaglądać do tego wątku
Caritas ma sprawy sądowe od kilku lat w sprawie milionów złotych, które ma zwrócić PFRONowi. Także taki święty nie jest. Do tego to organizacja kościelna, a kościół też ma swoje za uszami. W sumie to nie rozumiem czy to porównanie miało być pozytywne czy negatywne.

Musk robi różne dziwne rzeczy, ale skoro w tym przypadku są jakieś dowody przepływów pieniędzy między tymi dwoma organizacjami, to dlaczego to twierdzenie miałoby być nieprawdziwe?
Wytłumacz mi od podstaw, bo nie znam tematu. Pierwszy raz przeczytałem o tym tutaj.

Makus

Pionier e-mobilności
Caritas ma sprawy sądowe od kilku lat w sprawie milionów złotych, które ma zwrócić PFRONowi. Także taki święty nie jest. Do tego to organizacja kościelna, a kościół też ma swoje za uszami. W sumie to nie rozumiem czy to porównanie miało być pozytywne czy negatywne.

Musk robi różne dziwne rzeczy, ale skoro w tym przypadku są jakieś dowody przepływów pieniędzy między tymi dwoma organizacjami, to dlaczego to twierdzenie miałoby być nieprawdziwe?
Wytłumacz mi od podstaw, bo nie znam tematu. Pierwszy raz przeczytałem o tym tutaj.
Ktoś, nie wiedząc czym jest USAID zapytał czy taki amerykański Caritas fundował COVID a Ty już uznałeś to za stwierdzenie. Jak na tym świecie ma być dobrze jak ludzie takie hiperbole biorą za pewnik?
No i piszesz, że nie znasz sprawy ale twierdzisz, że są dowody przepływów między tymi dwiema organizacjami? Jakimi organizacjami? Jakich przepływów? Jakie dowody?

jgal

Posiadacz elektryka
Porównanie do Caritasu było błędem z mojej strony, bo Caritas działa bardziej lokalnie, a nie międzynarodowo. Więc lepsze porównanie było by do PAH (Polskiej Akcji Humanitarnej), zarządzanej przez Janinę Ochojską :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Z resztą tu nie chodzi nawet o te organizacje, tylko o budowanie nowej narracji. Za poprzedniej kadencji trampka, narracja była taka, że to Chińczycy zrobili wirusa. Ale że Melon lubi dobrze żyć z Chińczykami, to teraz będzie grane inaczej. Że to może i Chińczycy zrobili wirusa, ale "za amerykańską kasę". Przy okazji będzie można zaorać USAID, w myśl zasady, że miliarderzy lubią mieć wyłączność i kontrolę nad charytatywą i filantropią.