Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 173
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 169

Olecki

Pionier e-mobilności
Ciekawie się dzieje, szczególnie że ostatnio Tesla była na plusie tylko dzięki kasie od rządu USA i sprzedaży emisji dla samochodów w UE. Trump odciął jedną nogę a Bruksela kombinuje jak zabrać się za drugą. Ciekawe o ile pójdą w górę Tesle bez tych dotacji.

Ev3

Pionier e-mobilności
Moje zdanie tutaj jest nieistotne.

Przyczyna została wskazana poprzez zbadanie wody. Była to toksyna wytwarzana przez tzw. złote algi. A ich nagły wzrost to wynik zwiększenia zasolenia wody najpierw w kanale Gliwickim, a potem w samej Odrze do której wpada. Źródłem tego zasolenia zaś był zrzut wody z kopalń w połączeniu z niskim przepływem.
No właśnie.
Czyli zanieczyszczenie rzeki przez człowieka.
O tym była mowa przecież.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ostro jadą:

"Zachowaj w ustawie cięcia zachęt dla samochodów elektrycznych/paneli słonecznych, nawet jeśli nie tkniesz żadnych dotacji dla ropy i gazu (bardzo niesprawiedliwe!!), ale pozbądź się GÓRY OBRZYDLIWEJ ŚWIŃSKOŚCI w ustawie.

W całej historii cywilizacji nie było nigdy ustawy, zarówno wielkiej, jak i pięknej. Wszyscy to wiedzą!

Albo dostaniesz brzydką i wielką ustawę, albo szczupłą i piękną."

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Strach się jutro obudzić i zerknąć na X :ROFLMAO:
Najmądrzej byłoby nie zerkać.
Tym pato-liderom (nie tylko tym w USA) najlepiej by zrobiło, gdyby ludzie z dnia na dzień wylogowali się z X-a, TV i tym podobnych.
To jest jak kiepski kabaret, za który płacimy ustawowo narzucony abonament. A klaunom chodzi tylko o to byśmy przez kolejny miesiąc zapomnieli wyłączyć subskrypcję, i jeszcze miesiąc i jeszcze jeden… A miliardy ludzi siedzą i się gapią/słuchają/czytają licząc, że następny odcinek będzie przełomowy. I tak życie płynie…

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Najmądrzej byłoby nie zerkać.
Tym pato-liderom (nie tylko tym w USA) najlepiej by zrobiło, gdyby ludzie z dnia na dzień wylogowali się z X-a, TV i tym podobnych.
To jest jak kiepski kabaret, za który płacimy ustawowo narzucony abonament. A klaunom chodzi tylko o to byśmy przez kolejny miesiąc zapomnieli wyłączyć subskrypcję, i jeszcze miesiąc i jeszcze jeden… A miliardy ludzi siedzą i się gapią/słuchają/czytają licząc, że następny odcinek będzie przełomowy. I tak życie płynie…
Jestem za. Ale szkopuł w tym, ze ja X i TV nie wchodzę a i tak inna droga do mnie to dotarło.

nabrU

Moderator
Tweet miesiąca:

No wiesz, jest 50 / 50 (prawie :p) więc są i tacy co im się ten tweet nie podoba. To jak na tym Forum czasami bywa, Sikorski musiał pokazać, że jego jest 'na wierzchu' ;)