Mycie i mokre filtry dla Tm3

Slawoos

Zadomawiam się
Taaa....wódka na kościach rozwiązuje sporo problemów...czasem definitywnie;-) a poważnie to podobno pomaga przetarcie szmatką z dodatkiem płynu do mycia naczyń. U mnie filtry suche a i tak przy pierwszym nadmuchu na szybę robi się "biało", a po chwili ładnie odparowuje.

dawidgora

Posiadacz elektryka
I jak sprawdza się uszczelka? Warto ją zakupić?

Z moich obserwacji: tak. Obserwowałem przed i po zamontowaniu uszczelki, ile wody dostaje się do tej kratki ułatwiającej dolot powietrza do filtra i wniosek jest taki jak na filmie OPa. Po założeniu uszczelki w zasadzie wcale woda się nie dostaje. Polecam, zwłaszcza że cena jest niska.

inter

Pionier e-mobilności
Z moich obserwacji: tak. Obserwowałem przed i po zamontowaniu uszczelki, ile wody dostaje się do tej kratki ułatwiającej dolot powietrza do filtra i wniosek jest taki jak na filmie OPa. Po założeniu uszczelki w zasadzie wcale woda się nie dostaje. Polecam, zwłaszcza że cena jest niska.
Pewnie problem sie rozwiąże, jak zaczną montować filtry HEPA. Podobno fabryki są juz na to przygotowane.
To udoskonalenie jest wynikiem pożarów w Kaliforni ;)

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Również kupiłem tą uszczelkę. Będę montował jutro !

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja też kupiłem, leży już 3 tygodnie w garażu, będę musiał się zmobilizować.

pmlody

Pionier e-mobilności
Faktycznie mają montować HEPA w M3? Masz gdzieś linko do informacji? Podobno brak montażu HEPA w M3 wynika z tego, że nie ma miejsca na to w tym aucie. Faktycznie ten filtr jest bardzo duży.
w HL