Na jaki rabat można liczyć przy zakupie nowej Tesli?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nigdy nie wymieniałem itp tarcz nie mam doświadczenia zawsze prędzej dochodziło do zmianu "po całości".
@cooler Ja juz kiedyś pisałem , jak jade sam i nie mam amnezji, to dojeżdżając do domu "na ostatniej prostej " gaz i po heblach szczególnie jak pada. Sam to podstawa bo pasażerowie nie bardzo to znoszą
Ale jestem zdziwiony że u niektórych te tarcze tak wyglądają ?
Ma jakieś nieodparte wrażenie że to może "syndrom mojego syna" z przed kilku lat , czyli dojeżdżanie dynamiczne do świateł , do poprzedzającego itp i po hamulcach ? Często to widać, większość tak robi . Styl jazdy na pewno i przebieg mają znaczenie, ale może i materiał , jego partia , dostawca - c hgw?

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Może to bardziej syf i sól, który włazi między tarczę i klocek niszczy tarczę, niż rzadkie używanie hamulców. Bardzo często jestem w myjni i z bliska leję w te okolice w każde koło, ale tak ostro. Robię tak od początku, bo się naoglądałem wcześniej tych zajechanych tarcz. Może nie mam jakoś dużo najeżdżone, ale 60k to też nie jest nic. Nie wiem, czy to to pomaga, ale moje wszystkie tarcze są gładkie na całej powierzchni i nie ma śladu rdzy. Nigdy nie były serwisowane. Może to zasługa tego, że sól się tam nie gromadzi, a leję po nich zawsze tylko wodą zdemineralizowaną. Może powód jest zupełnie inny, ale tak się tym podzieliłem. Tak wyglądają wszystkie cztery. Auto stoi w ogrzewanym garażu.
Mozesz miec racje z tym myciem. Choc u mnie problem juz sie pojawil przy 30kkm
Moze jezdze za spokojnie, nie wiem. Wiem tez ze moje klocki prawie stanely przy 35kkm. Zrobie komplet i zobaczymy.
Na szczescie dosc tanio. Tarcza 1szt 200-400zl
Klocki sa za 200-300zl komplet. Wiec zamkne sie pewnie w tysiaku plus robota. A przy okazji zmiana plynu.
Ja marudze ale taki serwis co prawiw 4 lata i 110kkm to jak za darmo… w leksusie mimo hybrydy zmienialem wczesniej klocki.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Nie zaszkodzi robić tak samo, rzeczywiście przez te aeroHuby ciężko się dostać do tarcz, a pod nimi pewnie sól i bród ma się dobrze. Może czas zimą co 2 tygodnie podczas mycia zdjąć aeroHuby i porządnie to przemyć.
Na samą myśl o ściąganiu kołpaków co dwa tygodnie mnie mdli, chyba że masz jakiś trik na to żeby je szybko i bezproblemowo zdjąć

inter

Pionier e-mobilności
Na samą myśl o ściąganiu kołpaków co dwa tygodnie mnie mdli, chyba że masz jakiś trik na to żeby je szybko i bezproblemowo zdjąć
Ja mam zdjęte, jedynie założylem na dłuższą trasę, ale wg mnie zakładać je to bezsensu.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ja już nawet nie mam ochoty tłumaczyć rzeczy tak podstawowych, jak to, że umawiając się z Serwisem Mobilnym cały dzień jest zdezorganizowany i lepiej zgłosić 5 rzeczy raz, niż 5 rzeczy 5 razy.
Dlaczego zdezorganizowany, ja zgłosiłem naprawę na adres domowy, ale tego dnia aukrat wypadło że byłem w biurze, zadzwonił przed przyjazdem, podjechał pod biuro, porobił co miał porobić i pojechał...