Na Viasat Explore o knwersji klasyków

Bronek

Pionier e-mobilności
Właśnie na w/w stacji oglądam o Fiacie 500 z lat 50tych, konwersja z trzema modułami od Tesli S 15 kWh. Rekuperacja, itp.
Dzisiaj będzie też o 22.00
20210604_170509_copy_1280x841.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie - 3 x po 5 kWh. Bo takie 5cio kwgodzinne moduly ma dawca Tesla S (to z tekstu) suma to 15 (nieprecyzyjnie napisałem). Zasieg ma być ok 100km. Ładowarka cienka bo z komentarza wynika, iz 7 h ładowania do 100%
Dwa aku w komorze silnika jeden w przednim bagazniku i zostaje miejsce na kosmetyki nawet. . Koło zapasowe wywalili, akumulato 12v malutki pod samochod poszedł. Fajna seria

p0li

Pionier e-mobilności
no fajnie im to wyszło - oglądałem na dmax-ie - jest taka seria - vintage voltage i w niej przerabiają oldtimery na elektryki

poprzednio był karman ghia

vwir

Pionier e-mobilności
Ostatnio była lancia fulvia. Nagrałem sobie, ale jeszcze do końca nie obejrzałem. Fajne jest to, że robią nie tylko konwersję, ale też inne rzeczy. Na przykład w fulvii dołożyli wspomaganie kierownicy.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ale ten gość od Lanci typowy Angol, jakiś taki bez entuzjazmu.
Fiacik był ciekawszy i gdybym to ja był właścicielem to poprosiłbym o jeszcze z dwa pakiety po 5kWh aby wsadzili i 3F ładowarkę. Byłoby kapitalne autko z lekko 200km zasięgu.