Tego mi brakuje. Jest tylko przy starcie.Podoba mi się ta zmiana biegu automatycznie, pewnie przy każdym wciśniecu hamulca i zatrzymaniu będzie decydował czy zmienić kierunek czy nie.
Ja z kolei bym retro fita zrobił w drugą stronę i wtedy mogę brać 3 HL performance.Chciałbym by ta zmiana biegów też pojawiła się w starej 3. Osobiście zrobiłbym retrofita do kierownicy bez dźwigni oraz kierunkowskazów
Zmiana biegów na kierownicy w Lampo była super. Jazdy na autostradzie + krajowe + miasto zmiany pasów to mega wygoda.Ja z kolei bym retro fita zrobił w drugą stronę i wtedy mogę brać 3 HL performance.
Szkoda, że nie dali wyboru, tak jak z yoke, ktoś lubi inaczej bierze yoke, ktoś woli po staremu bierze tradycyjną kierę.Zmiana biegów na kierownicy w Lampo była super. Jazdy na autostradzie + krajowe + miasto zmiany pasów to mega wygoda.
Jedyny minus przycisków to ronda ale wtedy one występują rzadziej.
Natomiast ja zawsze jestem skrajnym entuzjastą wszelkich zmian i innowacji wiec mniej obiektywne jest moje zdanie.
Fajnie to wygląda.
Szczerze mówiąć to jakoś tak bardziej volkswagenowo, gdzie dodali mnóstwo animowanych przejść między ekranami. W Windowsie wyłączam te wszystkie animacje, bo tylko spowalniają i denerwują.Fajnie to wygląda.