Bez EAP/FSD (bez opcji automatycznego parkowania) to chyba wolę jednak mój stary wygląd i odległość co do centymetra. Chyba, że.... okazałoby się, że w autach z USS, widok Park Assist z Tesla Vision w rzeczywistości i tak wspiera się danymi z czujników parkowania i przez to jest dokładniejszy. Pewnie nie - bo to by była dodatkowa robota dla programistów. Ale jakby tak było to całkiem w pompkę!Zabawnie będzie jak później pokażą statystyki, ze jednak więcej osób woli system w oparciu o Tesla Vision 😜
Park Assist z automatycznym parkowaniem w oparciu o Tesla Vision z możliwością przełączenia między USS a Tesla Vision jest w wersji FSD na 12.3.6 na branchu 2023.3.25Bez EAP/FSD (bez opcji automatycznego parkowania) to chyba wolę jednak mój stary wygląd i odległość co do centymetra. Chyba, że.... okazałoby się, że w autach z USS, widok Park Assist z Tesla Vision w rzeczywistości i tak wspiera się danymi z czujników parkowania i przez to jest dokładniejszy. Pewnie nie - bo to by była dodatkowa robota dla programistów. Ale jakby tak było to całkiem w pompkę!
Nowe automatyczne parkowanie w oparciu o Tesla Vision działa rewelacyjnie bo może parkować na pustym parkingu nawet. Minus, że działa wolno. 30 sekund w porównaniu do 15 sekund przez człowieka. Niemniej, jeden z inżynierów Tesli dał info, że jest to zamierzone działanie i w kolejnych update zostanie prędkość zwiększona.Czujniki nie łapią jak kiedyś przerw między samochodami jak nie ma linii.
Ale pewniej parkują , mniej strachu że coś się zmieni tuż obok .
Nie wiem czy dadzą to mojego dziwoląga ? Mi szkoda summona z dawnych lat .
Automatyczne parkowanie to dla mnie zabawa i ciekawostka , czasem stosuję jak jest pusto za mną , nie chce wkurzać czekających.
Brunch to jest późne śniadaniePark Assist z automatycznym parkowaniem w oparciu o Tesla Vision z możliwością przełączenia między USS a Tesla Vision jest w wersji FSD na 12.3.6 na brunchu 2023.3.25
Chodzą plotki na Twitterze i ma to sens, że brunch z USA i brunch Europa (matrixy) zostaną zmergowane w aktualizacji Spring Update, która daje nowy interfejs.
Kolejny argument żeby nabyć CT!Dzisiaj na Tesla Vision dotknąłem niskiego murku na parkingu , a na czujnikach nie. Jedyna zaleta TV i to raczej naciągana , to te boczne krawężniki widoczne na ekranie . Ale je i tak widać z kamer .
Po kilku tygodniach jazdy na Tesla Vision , wracam na ustawienie "na czujnikach".
Precyzyjniej dojeżdza przód i tyle na dzień dzisiejszy.
W CT wstawili kamerkę i po sprawie .