Nadchodzi zmiana w UX Tesli

Michal

Moderator
No na bank tak będzie. Bez Tesla vision będziesz miał jedno miejsce parkingowe do wyboru gdzieś obok, a z widziałem filmy, że było ich 15...

chewbacca

Posiadacz elektryka
Zabawnie będzie jak później pokażą statystyki, ze jednak więcej osób woli system w oparciu o Tesla Vision 😜
Bez EAP/FSD (bez opcji automatycznego parkowania) to chyba wolę jednak mój stary wygląd i odległość co do centymetra. Chyba, że.... okazałoby się, że w autach z USS, widok Park Assist z Tesla Vision w rzeczywistości i tak wspiera się danymi z czujników parkowania i przez to jest dokładniejszy. Pewnie nie - bo to by była dodatkowa robota dla programistów. Ale jakby tak było to całkiem w pompkę!

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Bez EAP/FSD (bez opcji automatycznego parkowania) to chyba wolę jednak mój stary wygląd i odległość co do centymetra. Chyba, że.... okazałoby się, że w autach z USS, widok Park Assist z Tesla Vision w rzeczywistości i tak wspiera się danymi z czujników parkowania i przez to jest dokładniejszy. Pewnie nie - bo to by była dodatkowa robota dla programistów. Ale jakby tak było to całkiem w pompkę!
Park Assist z automatycznym parkowaniem w oparciu o Tesla Vision z możliwością przełączenia między USS a Tesla Vision jest w wersji FSD na 12.3.6 na branchu 2023.3.25

Chodzą plotki na Twitterze i ma to sens, że branch z USA i branch Europa (matrixy) zostaną zmergowane w aktualizacji Spring Update, która daje nowy interfejs.

Inną ciekawą plotką jest zrównanie EAP do podstawowego Autopilota co sugerują zmiany w aplikacji mobilnej gdzie w USA już nie można zrobić upgradu do EAP tylko od razu do FSD. Osobiście wątpię bo co z osobami, które kupiły EAP? Kasa w błoto? Chyba, że zrobią im upgrade do FSD.

Last edited:

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Czujniki nie łapią jak kiedyś przerw między samochodami jak nie ma linii.
Ale pewniej parkują , mniej strachu że coś się zmieni tuż obok .
Nie wiem czy dadzą to mojego dziwoląga ? Mi szkoda summona z dawnych lat .
Automatyczne parkowanie to dla mnie zabawa i ciekawostka , czasem stosuję jak jest pusto za mną , nie chce wkurzać czekających.
Nowe automatyczne parkowanie w oparciu o Tesla Vision działa rewelacyjnie bo może parkować na pustym parkingu nawet. Minus, że działa wolno. 30 sekund w porównaniu do 15 sekund przez człowieka. Niemniej, jeden z inżynierów Tesli dał info, że jest to zamierzone działanie i w kolejnych update zostanie prędkość zwiększona.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Bardzo dużo się dzieje od marca w Tesli. Ale w sumie fakt, że do tej pory wydali 10 mld sumarycznie od bodajże 2018 roku na rozwój FSD a w tym samym roku na trening AI mają wydać 10 mld pokazuje skalę.

ehh, moje ADHD dostaje znowu hiperfiksacji na temat Tesli, muszę chyba wyłączyć dostęp sobie do Twittera

dawidgora

Posiadacz elektryka
Park Assist z automatycznym parkowaniem w oparciu o Tesla Vision z możliwością przełączenia między USS a Tesla Vision jest w wersji FSD na 12.3.6 na brunchu 2023.3.25

Chodzą plotki na Twitterze i ma to sens, że brunch z USA i brunch Europa (matrixy) zostaną zmergowane w aktualizacji Spring Update, która daje nowy interfejs.
Brunch to jest późne śniadanie ;) Branch!

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Btw fajna sprawa bo użytkownik może wybrać w ustawieniach czy Park Assist ma wyświetlać stary system z czujnikami parkowania lub nowym systemem na podstawie Tesla Vision
1714476807087.png

Bronek

Pionier e-mobilności
Dzisiaj na Tesla Vision dotknąłem niskiego murku na parkingu , a na czujnikach nie. Jedyna zaleta TV i to raczej naciągana , to te boczne krawężniki widoczne na ekranie . Ale je i tak widać z kamer .
Po kilku tygodniach jazdy na Tesla Vision , wracam na ustawienie "na czujnikach".
Precyzyjniej dojeżdza przód i tyle na dzień dzisiejszy.
W CT wstawili kamerkę i po sprawie .

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Dzisiaj na Tesla Vision dotknąłem niskiego murku na parkingu , a na czujnikach nie. Jedyna zaleta TV i to raczej naciągana , to te boczne krawężniki widoczne na ekranie . Ale je i tak widać z kamer .
Po kilku tygodniach jazdy na Tesla Vision , wracam na ustawienie "na czujnikach".
Precyzyjniej dojeżdza przód i tyle na dzień dzisiejszy.
W CT wstawili kamerkę i po sprawie .
Kolejny argument żeby nabyć CT! ;)