Najkorzystniejsze oferty najmu dla osób fizycznych

tomasztomasz

Nowy na Forum
Hej, możecie się podzielić swoimi ofertami (dla osób fizycznych - wpłacam pierwszą wysoką ratę, którą następnie odzyskuje z programu)?

Jakie elektryki wychodzą teraz najkorzystniej? Potrzebuję drugie wozidło do domu :)

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja mam e-C3 w wersji Max z dodatkami, pierwsza wpłata 35 netto (ok 43 brutto), limit 10k km, 2 lata, rata 111 zł mc. Dodatkowo dostałem ubezpieczenia na 1 rok za 1zl i wallbox 1 fazowy gratis.

ezdrasz

Nowy na Forum
Uwaga: Jak ten głupi przeczytałem umowę najmu na Elroqa na 4 lata z volkswagen bankiem dopiero w domu jak mi odesłali podpisaną. Jak wół jest napisane ,że w przypadku szkody całkowitej lub kradzieży umowa jest uważana za rozwiązaną. Wpłata początkowa, która jak wiadomo ze względu na program Nasze Auto jest bardzo wysoka przepada, chociaż właściciel czyli bank otrzyma pełne odszkodowanie. Moim zdaniem mamy do czynienia z klauzula abuzywną

tlisek

Tomek
Uwaga: Jak ten głupi przeczytałem umowę najmu na Elroqa na 4 lata z volkswagen bankiem dopiero w domu jak mi odesłali podpisaną. Jak wół jest napisane ,że w przypadku szkody całkowitej lub kradzieży umowa jest uważana za rozwiązaną. Wpłata początkowa, która jak wiadomo ze względu na program Nasze Auto jest bardzo wysoka przepada, chociaż właściciel czyli bank otrzyma pełne odszkodowanie. Moim zdaniem mamy do czynienia z klauzula abuzywną
Pytałem o to przy podpisywaniu umowy najmu na mojego Elroqa.

Generalnie na przykładzie: Wartość auta na 170k, na tyle też jest ubezpieczone. Wpłata własna 43k brutto.
Jeśli skasuję auto w pierwszym roku, ubezpieczyciel wypłata VW pełne 170k, więc mój wkład własny jest do zwrotu 100% jako nadwyżka salda.

W następnych latach nie ma utrzymania wartości, dla VW ma zostać 170k a reszta do zwrotu dla mnie (czyli realnie wkład pomniejszony o utratę wartości auta).

ezdrasz

Nowy na Forum
Pytałem o to przy podpisywaniu umowy najmu na mojego Elroqa.

Generalnie na przykładzie: Wartość auta na 170k, na tyle też jest ubezpieczone. Wpłata własna 43k brutto.
Jeśli skasuję auto w pierwszym roku, ubezpieczyciel wypłata VW pełne 170k, więc mój wkład własny jest do zwrotu 100% jako nadwyżka salda.

W następnych latach nie ma utrzymania wartości, dla VW ma zostać 170k a reszta do zwrotu dla mnie (czyli realnie wkład pomniejszony o utratę wartości auta)
Dziękuję, to dobra wiadomość. ,ale czy na pewno chodzi o umowę najmu długoterminowego,a nie leasingu ?

tlisek

Tomek
Tyle, że dotacja jest do zwrotu w takim przypadku?
Z tego co zrozumiałem, jeśli to będzie przed końcem okresu trwałości (2 lata od zakupu) to tak, natomiast:

W przypadku kradzieży lub szkody całkowitej dofinansowanego pojazdu, dopuszcza się ponowne jednokrotne ubieganie się o dofinansowanie kolejnego pojazdu elektrycznego przez tego samego OOW.

Czyli w sumie jedyna opcja że się będzie stratnym, to że szkoda nastąpi w drugim roku, ubezpieczyciel nie wypłaci do VW pełnej kwoty za auto, czyli do zwrotu od VW jest mniej, a dotację trzeba oddać całą