naklejka na samochód z dotacją Mój elektryk

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wiedziałam o naklejce jak brałam dotację, ot tak po prostu ;) Teraz już wiem i tylko się pytam tych co wiedzą i widzą więcej:)
Skoro nie wiedzialas o naklejce to znaczy ze nie przeczytalas umowy ktora podpisalas ;)

Michacy

Zadomawiam się
Gdzie w umowie jest zapis o miejscu naklejenia? Spotykam się już z takim twierdzeniem któryś raz. Ja czegoś takiego nie znalazłem. W umowie jest tylko zapis, że pojazd ma być oznaczony naklejką. Gdzieś w jakimś FAQ było jedynie info o "zalecanych" miejscach, a to nie to samo.

@Aga_Sol odnośnie czasu kiedy musisz nakleić a kiedy możesz zdjąć to naklejasz jak podpiszesz protokół przekazania lub jak podpiszesz umowę dotacji (w zależności co nastąpiło później). Możesz ściągnąć jak minie okres trwałości, czyli 2 lata.

elektryk

Pionier e-mobilności
Gdzie w umowie jest zapis o miejscu naklejenia? Spotykam się już z takim twierdzeniem któryś raz. Ja czegoś takiego nie znalazłem. W umowie jest tylko zapis, że pojazd ma być oznaczony naklejką. Gdzieś w jakimś FAQ było jedynie info o "zalecanych" miejscach, a to nie to samo.

@Aga_Sol odnośnie czasu kiedy musisz nakleić a kiedy możesz zdjąć to naklejasz jak podpiszesz protokół przekazania lub jak podpiszesz umowę dotacji (w zależności co nastąpiło później). Możesz ściągnąć jak minie okres trwałości, czyli 2 lata.
W umowie dla kupujących prywatnie jest to bardzo dokładnie opisane włącznie z konkretnymi miejscami, gdzie można. Stąd pewnie różne informacje, bo nie wszyscy piszą, czy brali w leasingu, czy za gotówkę.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Dostałam dotację z BOŚ (tzn mam decyzję, bo na pieniądze wciąż czekam...choć Teslą jeżdżę już od końca maja) z programu Mój Elektryk. Wraz z umową dostałam naklejkę do przyklejenia "w widocznym miejscu" na karoserii i tu 4 punkty wytypowane na drzwiach lub klapa bagażnika. Z groźbą że brak naklejki skutkuje negatywnymi konsekwencjami wynikającymi z umowy o dotację oraz umowy leasingu ... :)
Czy ktoś widział elektryka z taką naklejką? bo ja nie. Czy mam to coś mieć na samochodzie na wieki wieków, czy będę mogła zdjąć ją jak skończę leasing? Jest urody bardzo średniej, poza tym nie lubię obklejać samochodów. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi naklejkami?
Ja nakleiłem przezroczystą (alledrogo za kilkadziesiąt pln) na prawym przednim błotniku - w zasadzie jej nie widuję i dobrze, bo też nie lubię oklejać samochodów. Poza tym specjalnie kupiłem TMY w kolorze QS, żeby dobrze się komponował z naklejką. 😉. Są też takie etykiety magnetyczne, ale te mają swoje wady też.
Gdzieś czytałem (nie mogę sobie przypomnieć gdzie, ale chyba jakiś artykuł w necie), że NFOŚIGW musi uprzedzić o kontroli, a poza tym w praktyce tego nie robi więc ryzyko małe. Ja jednak - jak prawdziwy Polak - nie lubię kombinować i obchodzić przepisów czy umów 😉. Więc nakleiłem.

inter

Pionier e-mobilności
To pochwalcie się (tylko zdjęcia), gdzie macie naklejone te sławetne naklejki. Ja przez ten czas widziałem JEDNEGO Leafa II z naklejką.

pluto

Pionier e-mobilności
Czy po dwóch latach nie będzie widocznej różnicy w lakierze w miejscu naklejki i obok ?
Nie będzie - przerabiałem w dwóch autach (w żadnym nie było odcieni) - naklejka przeźroczysta ;)