Naklejka w NaszEauto

Kona EV

Zadomawiam się
możesz na allegro kupić taką z przezroczystym tłem. albo magnetyczną.
1. przezroczysta była na poprzedni program
2. magnetyczna niszczy lakier pod nią
3. pod naklejką lakier będzie miał inny odcień
4. Naszeauto ma naklejkę z białym tłem
Pkt. 2 i 3 ma znaczenie jeśli zdajesz auto po wynajmie - w mojej ocenie najbezpieczniej na tylną szybę.

Po co naklejać tyle wcześniej naklejkę przed podpisaniem umowy o dotacje?

Daj znać jak przyjdą i czy magnetyczna nie przesunie się na myjce ciśnieniowej.
Po co? Jakby się chcieli czepiać, to - patrząc literalnie na zasady programu - naklejka musi być od początku okresu trwałości liczonego od daty odbioru auta w leasingu.
Pewnie tego sprawdzać nie będą, ale na wszelki wypadek wolę przymocowac naklejkę magnetyzcną i zrobić zdjęcie z datą, pod salonem nawet. Nie robi mi to problemu, a zawsze to jakieś zabezpieczenie na przyszłość.

1741865414769.png

luk49696

Posiadacz elektryka
Po co? Jakby się chcieli czepiać, to - patrząc literalnie na zasady programu - naklejka musi być od początku okresu trwałości liczonego od daty odbioru auta w leasingu.
Pewnie tego sprawdzać nie będą, ale na wszelki wypadek wolę przymocowac naklejkę magnetyzcną i zrobić zdjęcie z datą, pod salonem nawet. Nie robi mi to problemu, a zawsze to jakieś zabezpieczenie na przyszłość.

View attachment 25826
Nie będą się czepiać. O dotację możesz przystąpić np za rok w lutym 2026 a auto możesz mieć od 09.2024. A jak uznają że nie łapiesz się na dotację?
Ten zapis jest durny, powinno być od podpisania umowy.

Nie będą się czepiać. O dotację możesz przystąpić np za rok w lutym 2026 a auto możesz mieć od 09.2024. A jak uznają że nie łapiesz się na dotację?
Ten zapis jest durny, powinno być od podpisania umowy.
Zgadzam się, że jest durny i sam w sobie sprawia, że okres trwałości jest nie do dotrzymania przez tych, co wzięli auto przed ogłoszeniem programu.
Co zrobić. Jest jak jest.
29 PLN to dobre ubezpieczenie przed utratą 35k.

eimi

Pionier e-mobilności
1742216169002.png
składam korektę wniosku i w nowej wersji jest informacja że naklejka musi być od dnia podpisania umowy

Nestor

Fachowiec
"Jeśli w tym czasie naklejka przestanie być czytelna lub ulegnie zniszczeniu OOW jest zobowiązany ją wymienić na naklejkę spełniającą wymagania."

Czy w takim razie mozna uzywac 'przedmiotu przedsiewziecia' w czasie nieczytelnosci naklejki?
Jak to bedzie weryfikowane?