Naprawa Tesli 3 po uderzeniach krawężnikiem

eimi

Pionier e-mobilności
dzisiaj puszczałem kierownicę na ekspresówce przy 130 km/h i moją też ściąga na prawo, może tak ma być? może to pochylenie jezdni? zbliża się do prawej linii i asystent ją odbija.
Ale na jakim dystansie dochodzi do linii? 100m? 300m?

teślomierz

Fachowiec
Wiem, że wymienili felgi i 1 piastę koła. Teraz zamówili kolejną piastę koła. Jak się to ma do łożyska to nie wiem.

Czat GPT mówi, że tak:
1748268872340.png

więc wygląda na to, że mechanicy dobrze kombuniją

6a8

Posiadacz elektryka
Warsztat Wrocławki w Katowicach (ma autoryzację EV repair), ma wiedzę od ponad 50 lat, zajmował sie motosportem.
Aha, tylko że od jakiegoś czasu już nie zajmuje się teslami. Szkoda.

6a8

Posiadacz elektryka
Hmm, ciekawe. Mechanik który to ciągnął ponoć znalazł lepszą robotę, a chyba jakoś bez zapału szukają następcy. Szkoda. Może doszli do wniosku że za dużo w tym nowoczesnej technologii ?
Najbliższy partnerski zdaje się w Chorzowie.

6a8

Posiadacz elektryka
Na reddicie piszą :
( https://www.reddit.com/r/TeslaModel3/comments/16kfvi1 )
....
Ok, ludzie, powtórzę to jeszcze raz i na pewno znowu zjadę na minusy. Praktycznie nie ma możliwości regulacji poza palcami przedniej i tylnej osi (tylna oś tylko w bardzo ograniczonym stopniu). Geometrie kół w większości nowoczesnych samochodów to naciąganie, bo to wszystko, co można zrobić, chyba że wahacze zostaną wymienione na regulowane zamienniki. Blacharz może przesunąć punkty zawieszenia za pomocą maszyny do prostowania ram, ale Firestone tego nie robi, przynajmniej nie za 125$. Rozluźnią śruby i sprawdzą, czy uda się coś zmienić, ale często nic z tego nie będzie.

Nie wiem, czy już wszystkie współczesna samochody tak mają ?

krzyss

Pionier e-mobilności
Wiem, że wymienili felgi i 1 piastę koła. Teraz zamówili kolejną piastę koła. Jak się to ma do łożyska to nie wiem.

Czat GPT mówi, że tak:
View attachment 28411

więc wygląda na to, że mechanicy dobrze kombuniją
Tak, piasta jest razem z lozyskiem.
Skoro zamowili druga to dobrze, moze sami widza ze nadal cos jest nie tak.
Opony dobrze tez sprawdzic warto ewentualnie zamienic miejscami :)