szym76

Nowy na Forum
Witam.
Z góry przepraszam jeżeli była już takie pytanie lub odpowiedź jest oczywista, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi: jeżeli łączny dochód w rodzinie wynosi 200 tys PLN , to czy przy zakupie nowego samochodu na osobę prywatną łapie się ona na dofinansowanie w kwocie 30 tys PLN?

PabloPN

Posiadacz elektryka
Witam.
Z góry przepraszam jeżeli była już takie pytanie lub odpowiedź jest oczywista, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi: jeżeli łączny dochód w rodzinie wynosi 200 tys PLN , to czy przy zakupie nowego samochodu na osobę prywatną łapie się ona na dofinansowanie w kwocie 30 tys PLN?
tak... dochód małżonków (jeśli nie mają rozdzielności majątkowej) dodaje się do siebie i dzieli przez dwa i wynik nie może przekroczyć 135 tys. zł...

pawel pawel

Zadomawiam się
Witam.

Witam.
Nie masz za co przepraszać.... Było ale źle wytłumaczone. Wpisujesz łączny dochód dzielony przez dwa al dochód po odliczeniu składek. Podczas wypełniania wniosku będzie wskazana dokładną pozycją z PiT. Ja mam sumaryczny dochód ponad 270 tysi ( i cały czas zastanawiam się gdzie ta kasa jest :) ) i po przeczytaniu tych mądrości na forum byłem załamany a okazało się, że trzeba poczytać. Ja się łapię więc i Ty kolego tym bardziej.

nabrU

Moderator