solik

Pionier e-mobilności
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, bo płaciłem 1 zł, reszta jest napisane że płaci Stellantis z odroczonym terminem do lipca. Ciekawe czy będę musiał dostarczyć potwierdzenia zapłaty tej co ma zrobić Stellantis.

mi tak SCM zrobilo, mam dostac od nich fakture za ubezpieczenie a oni je juz oplacili

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Przepraszam za głupie pytanie, ale na co ma być dokładnie cesja ubezpieczenia? Niestety żona ma JDG i ona zajmuje się tą sprawą, a ja ogólnie samochodami i już wiem że muszę zacząć o te cesję walczyć, tylko muszę agentce ubezpieczeniowej szczegółowo wyjaśnić czego oczekuje fundusz. Przy wypełnianiu wniosku przez żonę tych detali nie zauważyłem.

Czy jest gdzieś taki druk?

O cesję się bardzo nie martwię, to pzu i nasz samochód (gotówka), więc nie będzie pytania o zgodę. Tylko co mamy zrobić?

Przepraszam, jeśli zirytowałem trywialnym pytaniem, sam jednak w tym programie się gubię.
Należy wykonać aktualizację formularza wniosku i umowy o udzielenie wsparcia, dzięki której OOW (Wnioskodawca) ma do wyboru dwie formy zabezpieczenia warunków umowy tj. cesja praw z polisy AC lub weksel in blanco wraz z deklaracją wekslową (zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy w § 4 ust.1).
W przypadku wyboru zabezpieczenia w formie cesji praw z polisy AC informujemy, że cesja ustanawiana jest przez firmę ubezpieczeniową na jej własnym formularzu - najczęściej cesja przybiera formę zapisu na samej polisie lub podpisywany jest aneks do polisy, w którym zaznaczana jest cesja. W przypadku przedsięwzięć polegających na leasingu/wynajmie długoterminowym należy przed wyborem cesji jako zabezpieczenia uzyskać zgodę leasingodawcy/wynajmującego na jej ustanowienie.
Cesję należy ustanowić na Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, ul. Konstruktorska 3A, 02-673 Warszawa, NIP: 5220018559, REGON 142137128.
W momencie złożenia podpisów przez przedstawicieli NFOŚiGW na umowie, Beneficjent otrzyma informację e-mail na adres wskazany we wniosku, przy której załączona zostanie zawarta umowa wraz z informacją o konieczności dostarczenia cesji praw z polisy AC. Przy niniejszej wiadomości e-mail Beneficjent otrzymuje również wzór zawiadomienia zakładu ubezpieczeń o cesji praw do ubezpieczenia. Polisę/aneks do polisy AC lub zawiadomienie podpisane przez przedstawiciela zakładu ubezpieczeń/agenta należy przesłać wyłącznie na adres e-mail [email protected]

R_R

Zadomawiam się
Robiłem w salonie sprzedaży, tam gdzie kupowałem polisę. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, bo płaciłem 1 zł, reszta jest napisane że płaci Stellantis z odroczonym terminem do lipca. Ciekawe czy będę musiał dostarczyć potwierdzenia zapłaty tej co ma zrobić Stellantis.
Ja dostałem fakturę na pełną kwotę, z wyszczególnieniem, ile płaci kupujący i ile płaci importer. Faktura była wystawiona przez Ergo Hestia. Jednakże, dopiero będę składać wniosek.

Czyli generalnie chyba trzeba pisać maila aby wystawili potwierdzenie zapłaty swojej części? Trochę głupie, bo ubezpieczenie jest ważne a kupujący wywiązał się ze swojej umowy - inaczej nie byłby ubezpieczony i widniałby w systemie jako nieubezpieczony.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja dostałem fakturę na pełną kwotę, z wyszczególnieniem, ile płaci kupujący i ile płaci importer. Faktura była wystawiona przez Ergo Hestia. Jednakże, dopiero będę składać wniosek.

Czyli generalnie chyba trzeba pisać maila aby wystawili potwierdzenie zapłaty swojej części? Trochę głupie, bo ubezpieczenie jest ważne a kupujący wywiązał się ze swojej umowy - inaczej nie byłby ubezpieczony i widniałby w systemie jako nieubezpieczony.
No właśnie też taką mam sytuację i się nad tym zastanawiam, widząc jak to się wszystko wlecze w tym funduszu chyba lepiej być przygotowanym i za wczasu przygotować takie potwierdzenie od leasingu. Ja mam numer wniosku lekko powyżej 6000 więc pewnie trochę czasu mam