boa
Pionier e-mobilności
Limit tej pomocy 300k EUR na 3 lata po prostu jest, a system mógłby to sam w 1 sek sprawdzać… Ale wiadomo jak jestZależy czy się kwalifikuje do pomocy de minimis. Po to się to wypełnia we wniosku.
Limit tej pomocy 300k EUR na 3 lata po prostu jest, a system mógłby to sam w 1 sek sprawdzać… Ale wiadomo jak jestZależy czy się kwalifikuje do pomocy de minimis. Po to się to wypełnia we wniosku.
De minimis to też są choćby np. jednorazowe amortyzacje powyżej normalnego progu, które można legalnie robić sobie w księgowości bez donoszenia na siebie w skarbówce. Przed wakacjami od składki zdrowotnej nikomu by to do głowy nie przyszło, żeby to w ogóle gdzieś zgłaszać. Więc nie wszystko jest w systemie.Limit tej pomocy 300k EUR na 3 lata po prostu jest, a system mógłby to sam w 1 sek sprawdzać… Ale wiadomo jak jest
A ja z politowaniem czytam wpisy osób, które świadomie i dobrowolnie wzięły udział w programie, którego wymogiem była naklejka i szczycą się tym, że nie spełnili wymogu programu. Brawo 👏 Może są osoby, którym takie postępowanie imponuje, ale ja jestem zdania - bierzesz dotację i oczekujesz przez jedną stronę że spełni warunki umowy, to wykaż się tym samym i też spełnij warunki umowy. A jak nie chcesz to nie bierz dotacji - proste.Ja już miałem mój elektryk i nic nie naklejałem, z politowaniem czytam te wpisy o kupowaniu naklejek na allegro
Na żywo co prawda nigdy nie widziałem naklejki ale podobno niektórzy naklejali.
wystarczy zwolnić z podatku na elektryka i zero dopłat - uczciwie i bez biurokracjiNa pewno![]()
Otóż to. Po to są pewne reguły by je przestrzegać. Ale nie ma co tego brać na serio, w końcu napisał to "Elon"...A ja z politowaniem czytam wpisy osób, które świadomie i dobrowolnie wzięły udział w programie, którego wymogiem była naklejka i szczycą się tym, że nie spełnili wymogu programu. Brawo 👏 Może są osoby, którym takie postępowanie imponuje, ale ja jestem zdania - bierzesz dotację i oczekujesz przez jedną stronę że spełni warunki umowy, to wykaż się tym samym i też spełnij warunki umowy. A jak nie chcesz to nie bierz dotacji - proste.
Co więcej jako osoba kupująca bez dotacji, życzyłbym sobie aby ludzie, których nie stać na zakup za własne byli wyraźnie oznaczeni.A ja z politowaniem czytam wpisy osób, które świadomie i dobrowolnie wzięły udział w programie, którego wymogiem była naklejka i szczycą się tym, że nie spełnili wymogu programu. Brawo 👏 Może są osoby, którym takie postępowanie imponuje, ale ja jestem zdania - bierzesz dotację i oczekujesz przez jedną stronę że spełni warunki umowy, to wykaż się tym samym i też spełnij warunki umowy. A jak nie chcesz to nie bierz dotacji - proste.
I kogo jeszcze życzyłbyś sobie żeby oznaczać? tych co kupili chińskie auta? Albo tych co oglądają daną stację tv? Albo tych co nie mają dzieci / mają 3+? Albo obcokrajowcow? W jaki sposób? Wypalony znak na czole? 😂 w tej definicji też wszelkie kredyty i leasingi? Rozwiń proszę swą myśl, bo może jest tam jakaś głębia….Co więcej jako osoba kupująca bez dotacji, życzyłbym sobie aby ludzie, których nie stać na zakup za własne byli wyraźnie oznaczeni.
I również CI co wzięli z najem, leasing, kredyt oraz tych co nie płacą podatków, szukają kosztów, nie płacą składek ZUS, okradają pracodawców itd. Nie korzystasz z dróg, infrastruktury i wszystkiego co zostało dofinansowane przez UE?????? Skąd tacy ludzi się biorą????Co więcej jako osoba kupująca bez dotacji, życzyłbym sobie aby ludzie, których nie stać na zakup za własne byli wyraźnie oznaczeni.
Ciekawa myśl, o tym nie pomyślałem ale jak widać większość będzie oznaczona.Co więcej jako osoba kupująca bez dotacji, życzyłbym sobie aby ludzie, których nie stać na zakup za własne byli wyraźnie oznaczeni.