eimi

Pionier e-mobilności
co wpisać w pole Suma bilansowa (w euro) - nie ma czegoś takiego w księgowości jdg ?
NIP OOW / podmiotu powiązanego - nie mam co wpisać. A krzyczy na czerwono. Chyba zostawię puste.
Suma bilansowa w JDG to remanent + środki trwałe, przeliczone do EUR na ostatni dzień grudnia wg tabel NBP

NIP OOW - Twój NIP

kilex

Zadomawiam się
Odpowiadam sam sobie bo uzyskałem info z NFOSiGW:

Wnioskodawca, który zawnioskuje o premię za zezłomowanie pojazdu musiał być ostatnim właścicielem/współwłaścicielem zezłomowanego pojazdu, nie krócej niż 3 lata. Należy również pamiętać, że zezłomowany pojazd musiał być kategorii M1 (osobowy) oraz musiał być to pojazd spalinowy. W przypadku, gdy Wnioskodawcą jest osoba prowadząca jednoosobową działalność gospodarczą (JDG), zezłomowany pojazd musiał być wprowadzony do ewidencji środków trwałych od co najmniej 3 lat.
Pytanie zasadnicze jak długo musiał być pojazdem kategorii M1 ?

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem poprawka powinna byc taka ze jest 40tys dopłaty wyłącznie za zezłomowanie samochodu.
Byłaby duza szansa ze większość kopciuchów zniknęłyby z ulic.

SokolEV

Posiadacz elektryka
Jak mam Tesle, to mogę to zaznaczyć? :D
Oświadczam, że Przedsięwzięcie jest zgodne z zasadą równości szans i niedyskryminacji oraz zasadą równości szans kobiet i mężczyzn (przedsięwzięcie nie ogranicza równego dostępu do zasobów (towarów, usług) ze względu na płeć, pochodzenie rasowe lub etniczne, religię lub przekonania, niepełnosprawność, wiek lub orientację seksualną).

eimi

Pionier e-mobilności
Wynika to z jakiegoś puntu regulaminu? Złożyłem już z tymczasowym.
Chyba z definicji? Dowód tymczasowy nie jest dowodem rejestracyjnym, to tylko pozwoleniem czasowym.

IMK

Zadomawiam się
Skoro trwałość przedsięwzięcia to 2 lata to czy trzeba kupować OC/AC od razu na dwa lata czy wystarczy na rok, a potem znowum na rok?
Odpowiedź z NFOSiGW:

Wystarczy na rok. Następnie po odnowieniu polisy/zakupie nowej na kolejny rok należy przesłać dokument do NFOŚiGW.