Filonski80

Fachowiec
Czytam wątek i mam te same refleksje:
- biurokracja, która wiąże ręce,
- nieudolność apartu urzędniczego, której sprzyja biurokracja,
- zwalanie wszystkiego na złą Unię (reputacja Unii to ułatwia),
Nic się nie zmienia od lat. No może oprócz tego, że wniosek o dofinansowanie można złożyć online.

A wiadomość dnia dla mnie, to że wnioskując o dopłatę muszę zaangażować w całą operację żonę. Dobrze, że nie wstępnych i zstępnych, dzieci, rodziców, dziadków. Chociaż pewnie będzie taka potrzeba, żeby w zakup auta dla żony zaangażować dziadka z babcią. Może będzie bonus za niskie dochody i złomowanie 🙃 Cudownie!

Ironeska

Fachowiec
Co do weksla.
Pamiętam jak jakieś 7 lat temu zona zakładała firmę i wzięła nisko oprocentowaną pożyczkę (jakieś 1 czy 2%) z armiru to musiała podpisać weksel in blanco. Muszę się jej dopytać co się z nim stało......

Jestem zdziwiny ze to dalej jest praktykowane w tak niebezpieczny sposób dla nas

Thekonik

Zadomawiam się
Kolejny hicior:
Jeśli wnioskujący nie ma z żoną/mężem rozdzielności majątkowej, zostanie poproszony o podanie dochodu wraz z małżonkiem, tj. sumy dochodów. (...) Co istotne, w takiej sytuacji drugi z małżonków nie będzie już mógł ubiegać się o dopłatę w programie NaszEauto. (!!!)
Skąd taka informacja? Gdzieś mi to uciekło, że drugi z małżonków brać nie będzie mógł

szybki

Nowy na Forum
Do wniosku trzeba załączyć protokół przekazania pojazdu. Czy przy odbiorze Tesli otrzymaliście coś takiego? Minęło już kilka miesięcy i nie przypominam sobie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeden z wymaganych załaczników. "Polisa AC musi posiadać podpis ubezpieczyciela lub jego przedstawiciela (podpis odręczny i pieczęć firmowa lub elektroniczny podpis kwalifikowany możliwy do zweryfikowania)". Który ubezpieczyciel przesyła papierową polisę z pieczątką i odręcznym podpisem? PS. Wolę dmuchać na zimne i mieć papier niż odrzucony wniosek, bo "podpis kwalifikowany niemożliwy do zweryfikowania" Tak na wszelki wypadek. Co radzicie lub jaka ubezpieczalnię polecacie?
Moj mi zawsze przesyla oryginal, leasing tego wymaga.

eimi

Pionier e-mobilności
Do wniosku trzeba załączyć protokół przekazania pojazdu. Czy przy odbiorze Tesli otrzymaliście coś takiego? Minęło już kilka miesięcy i nie przypominam sobie.
Podpisywałem przy odbiorze i zrobiłem sobie skan. Tesla zachowała protokół dla siebie.

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Ja rozumiem, że z tym wekslem to trochę przesadzili, ale lamenty, że trzeba wysłać maila do ubezpieczyciela i pójść do notariusza, żeby otrzymać 30tys, to już jakaś kpina. Co to za roszczeniowe społeczeństwo nam wyrosło😅