Kolejny hicior:
Jeśli wnioskujący nie ma z żoną/mężem rozdzielności majątkowej, zostanie poproszony o podanie dochodu wraz z małżonkiem, tj. sumy dochodów. (...) Co istotne, w takiej sytuacji drugi z małżonków nie będzie już mógł ubiegać się o dopłatę w programie NaszEauto. (!!!)
Jeden z wymaganych załaczników. "Polisa AC musi posiadać podpis ubezpieczyciela lub jego przedstawiciela (podpis odręczny i pieczęć firmowa lub elektroniczny podpis kwalifikowany możliwy do zweryfikowania)". Który ubezpieczyciel przesyła papierową polisę z pieczątką i odręcznym podpisem?
Dobrze, że potwierdzonego notarialnie pozwolenia od pradziadków nie chcą. Bank ci kredytuje samochód na 80% wartości i zwykła cesja wystarczy a tu weksle, notariusze, odręczne podpisy i to za kwotę 18750 PLN. Kraj urzędniczej samowolki.
Na domiar złego jak już zaakceptujesz systemowe poniżenie i wszystko dostarczysz, nawet pdfa ściągniesz z innej rządowej strony bo sami nie mają siły, to na koniec nic nie robią i wnioski sprawdzają dopiero po 3mc...
Już nieraz było w tym wątku napisane, ale przypomnę raz jeszcze - branie tej dotacji nie jest obowiązkowe. Jak jej nie weźmiecie to nie dostaniecie żadnej kary. No chyba, że chcecie zostać bohaterami - brać te dotacje i poniżać się, żeby skończyły się środki i innych nie kusiło, żeby wziąć i się poniżyć
Ja nie jestem bohaterem, biorę z biedy a nie żeby kogoś nie kusiło więc i poniżenie akceptuję ;-) Co nie zmienia faktu że mam swoje zdanie na temat podejścia urzędników.
Czytam wszędzie, że kwota dofinansowania to 30tys netto. Czy to oznacza, że osoba, która nie prowadzi działalności otrzyma dofinansowanie w wysokości 36900zł?