umcus

Pionier e-mobilności
Nie chce mi się czytać 66 stron (wybaczcie) ale czy jest jeszcze nadal jakaś szansa na załapanie się na podstawową dopłatę dla osób fizycznych? O ile wiem, w poprzednim programie do końca była kasa dla tego targetu.
Pewnie. Program dopiero ruszył i są małe realnie szanse, żeby pula środków się wyczerpała. A na pewno nie już w pierwszym miesiącu :)

tokwi

Pionier e-mobilności
Te środki się nie wyczerpią nigdy.
Przepadną.
Gdyż: Nie ma takiego popytu na nowe elektryki w okresie programu, a program jest dodatkowo zawężony do osób prywatnych.

umcus

Pionier e-mobilności
I tak będziesz w każdym wątku wklejał to samo? A jakiś Twój komentarz, czy nie masz zdania? Nie mówiąc o tym, że to już było ;)

dragunov

Zadomawiam się
Przepadną.
Gdyż: Nie ma takiego popytu na nowe elektryki w okresie programu, a program jest dodatkowo zawężony do osób prywatnych.
Takie potężne pieniądze nie przepadają ot tak sobie. Pewnie niewykorzystana suma wróci tam, skąd przyszła i dalej już ktoś się nią zaaopiekuje. Polacy oczywiście będą spłacali całość z odsetkami. Tak robi się interesy na tym słomianym misiu.

umcus

Pionier e-mobilności
Gdzieś czytałem, jak ktoś się odgrażał, że jak będzie słabo żarło, to postarają się coś z tym zrobić. Śmiechu warte. Już to widzę, jak w grudniu, w panice ktoś będzie modyfikował program (zwiększał dotacje? ;) ) albo wręcz tworzył nowy program na wydanie tych środków "na cito".

mattmd

Zadomawiam się
Przepadną.
Narazie nie ma, ale kto wie trend zniżkowy jeśli chodzi o samochody a w szczególności elektryki jest bardzo widoczny.
Będzie dobra cena, to pojawi się popyt.

Ps dobra cena mam na myśli nie tylko konkurencyjna, ale też w okolicach 100tys za samochod segmentu C
A jakby ktoś wpadł na szalony pomysł żeby np zeobic ulge podatkowa dla elektryka dla ludzi na UOP to bylby prawdziwy popyt

piotras24

Zadomawiam się
Czy jest jakaś różnica, kto będzie składał wniosek i otrzymywał wsparcie (OOW) w przypadku małżeństwa ? (wspólnota majątkowa).
- Samochód do zezłomowania jest na mnie (żona jest współwłaścicielem).
- Żona ma zniżkę na nowe auto (grupa zawodowa), ale sama auta nie kupi, bo nie dostanie kredytu, więc ja też tam muszę być.

Ma znaczenie kto składa wniosek i na kogo jest auto (właściciel/współwłaściciel) ?