tanczmy

Zadomawiam się

umcus

Pionier e-mobilności
Jestem ciekaw jeszcze tych wymagań dotyczących tego, że pojazd ma być nowy i z przebiegiem nie większym niż 6 tys. km. Elektrowóz uważa, że to:

a ja myślę, że jeśliby wziąć definicję nowego pojazdu z ustawy o VAT, to:

wszystkie demówki, nawet już zarejestrowane (nie minęło 6 miesięcy od zarejestrowania) z przebiegiem do 6 tys, by się wpasowały... 😄
Ustawa o VAT nie ma w tej kwestii nic do dotacji, bo to byłoby sprzeczne z ust. 7.5:
Przez nowy pojazd elektryczny należy rozumieć pojazd kategorii M1 fabrycznie nowy, który nie był przed zakupem zarejestrowany oraz jego przebieg nie jest większy niż 6 000 km, zgodnie z warunkiem wskazanym w ust. 7.3 pkt. 211 .

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
13) ostateczny odbiorca wsparcia może otrzymać jedno dofinansowanie obejmujące jeden pojazd elektryczny8 . W przypadku złożenia więcej niż jednego wniosku na to samo przedsięwzięcie, rozpatrzeniu podlega tylko pierwszy wniosek (decyduje kolejność wpływu). W przypadku złożenia wniosku na pojazd, który jest współwłasnością kilku osób, pozostałe osoby będące współwłaścicielami nie mogą występować o wsparcie na inne pojazdy;

Co z tymi, co mieli dotację z programu 1.0? Mogą mieć drugą dotację w programie 2.0?

zlp

Pionier e-mobilności
To było pytanie retoryczne ;).
Chciałbyś mieć 2 samochody, a żona wcale?

zlp

Pionier e-mobilności
Zrozumiałem, że chcesz prywatnie.
Na działalność dwóch nie dostaniesz, musisz zmienić żonę, albo jej zaufać.