Cktomek

Zadomawiam się
Witam, czy jest gdzieś dostępna informacja jak wyliczyć dochód brutto do wniosku? W czystym powietrzu było dokładnie opisane co jest dochodem po jakich odliczeniach.

kiki111

Fachowiec
Czy dobrze rozumiem że jeżeli przy osobie fizycznej z niskim dochodem i złomowaniem wpłata wstępna w leasingu będzie na 36900 brutto to zwrot nfoś będzie na pełne 40000zł?
Te dodatkowe premie nie są powiązane z opłatą wstępną?

nerubion

Nowy na Forum
Jestem zielony i z góry przepraszam za głupie pytanie.
Czy ma znaczenie w jakiej firmie leasingowej biorę TM3? O dopłatę występuję ja czy leasing? Pytałem w Santanderze i brak jakichkolwiek informacji zwrotnych. Generalnie zamawiać i się nie bać czy lepiej poczekać parę dni jak program oficjalnie ruszy?

KrzysztofFly

Moderator
Jestem zielony i z góry przepraszam za głupie pytanie.
Czy ma znaczenie w jakiej firmie leasingowej biorę TM3? O dopłatę występuję ja czy leasing? Pytałem w Santanderze i brak jakichkolwiek informacji zwrotnych. Generalnie zamawiać i się nie bać czy lepiej poczekać parę dni jak program oficjalnie ruszy?
Do tej pory występował leasing, według aktualnych informacji o nowym programie, trzeba będzie występować samemu. Jednak moim zdaniem, najlepiej poczekać te kilka/kilkanaście dni, no chyba, że bardzo Ci się spieszy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak to zwykle u nas bywa… lepiej poczekac z odbiorem do czasu wystartowania programu.
W sierpniu wszyscy juz otwierali szampana na dotacje, a potem wycieli wszystkie spółki… i Ci co kupili moga sie tylko oblizac za 40kzl ;)

Kaazur

Nowy na Forum
Czy dobrze rozumiem że jeżeli przy osobie fizycznej z niskim dochodem i złomowaniem wpłata wstępna w leasingu będzie na 36900 brutto to zwrot nfoś będzie na pełne 40000zł?
Te dodatkowe premie nie są powiązane z opłatą wstępną?
Dofinansowanie jest na kwotę netto wpłacona jako wkład własny do leasingu, ponieważ VAT nie może być kosztem kwalifikowanym. Jeśli ktoś wpłaci 36900 zł brutto wkładu własnego, to otrzyma 30000 zł zwrotu.

Ev3

Pionier e-mobilności
Jak to zwykle u nas bywa… lepiej poczekac z odbiorem do czasu wystartowania programu.
W sierpniu wszyscy juz otwierali szampana na dotacje, a potem wycieli wszystkie spółki… i Ci co kupili moga sie tylko oblizac za 40kzl ;)
Niestety.
Mnie trafiło.