roter6

Zadomawiam się
też mi wyskakuje błąd o terminie ważności dowodu, a w ogóle się go we wniosku nie wpisuje.
Dajcie znać jak rozwiążecie problem, ja czekam jeszcze na dane od księgowej i w poniedziałek pewnie będę uzupełniał wniosek.
Jak zaznaczysz, że nie masz peselu to Ci się to pole pokaże;)

roter6

Zadomawiam się
tak, ale nic nie daje wpisanie danych dowodu, dalej jest błąd
Powiem Ci więcej - ta walidacja nie dotyczy Ciebie jako wnioskodawcy. Pewnie zaznaczyłeś, że masz wspólnotę majątkową (też dodali to pole) i tam waliduje datę ważności dokumentu małżonka. Czyli jeżeli zaznaczę, że współmałżonek nie ma Peselu i podam dobre dane dokumentu to wniosek waliduje się poprawnie;)

Darek1

Posiadacz elektryka
Ważność dokumentu tożsamości dotyczy współmałżonka - jak się zaznaczy brak wspólnoty, to wniosek weryfikuje się prawidłowo
Tylko co zrobić jak jest wspólnota majątkowa ze współmałżonkiem???

Ciekawostki:
Robię wniosek o nr 98
W piątek wszystko uzupełniłem, został tylko ten nieszczęsny termin ważności dokumentu tożsamości
W piątek wisiałem 1,5 godziny żeby się dodzwonić do infolinii, ale około 15:45 zmienił się komunikat i już nie było sensu wisieć.
Kolejna ciekawostka: między piątkiem a poniedziałkiem wskoczył nowy formularz, ale nie wiem co się zmieniło

roter6

Zadomawiam się
Ważność dokumentu tożsamości dotyczy współmałżonka - jak się zaznaczy brak wspólnoty, to wniosek weryfikuje się prawidłowo
Tylko co zrobić jak jest wspólnota majątkowa ze współmałżonkiem???
Też staram się ustalić bo jak podam, że współmałżonek nie ma PESELu a ma to chyba poświadcznie nieprawdy będzie;)
Ja się komunikuję przez formularz kontaktowy - odpisali sprawnie na maila i teraz im screenshoty wysyłam w odpowiedzi.
Była aktualizacja rzeczywiście, ale u mnie dalej jest ten sam błąd.