PabloPN

Posiadacz elektryka
W którym punkcie wpisuje się pesel żony? Mamy wspólność i tak zaznaczyłe ale nie wpisywałem nigdzie nr pesel lub n dowodu żony... tylko na papierowym (zeskanowanym) załączniku...
Mój wniosek to osoba fizyczna i wpólność majątkowa...

roter6

Zadomawiam się
W którym punkcie wpisuje się pesel żony? Mamy wspólność i tak zaznaczyłe ale nie wpisywałem nigdzie nr pesel lub n dowodu żony... tylko na papierowym (zeskanowanym) załączniku...
Mój wniosek to osoba fizyczna i wpólność majątkowa...
Dane Osobowe, pkt.5. Tam jest pole do zaznaczenia - "OOW pozostaje w związku małżeńskim przy obowiązującej wspólnocie majątkowej". Wtedy poniżej wyskakują pola z imieniem, nazwiskiem i peselem.

umcus

Pionier e-mobilności
Chciałbym bardzo podziękować wszystkim beta testerom systemu :)

Mam nadzieję, że ogarniecie temat w ciągu tygodnia, bo powinienem już mieć twardy dowód i chciałbym złożyć bez przeszkód wniosek :)

Krk

Posiadacz elektryka
uzupełniałem dzisiaj wniosek ale zmienił się formularz i miałem jeszcze więcej błędów,
na szczęście jest opcja aktualizacji formularza i nie musiałem wpisywać wszystkiego od nowa,
uzupełniłem i było już bez błędów, wniosek wysłany, nr ponad 2200

PabloPN

Posiadacz elektryka
Dane Osobowe, pkt.5. Tam jest pole do zaznaczenia - "OOW pozostaje w związku małżeńskim przy obowiązującej wspólnocie majątkowej". Wtedy poniżej wyskakują pola z imieniem, nazwiskiem i peselem.
No cóż... u mnie pytanie o związek było w zakładce o dochodach, a dane osobowe kończą się na punkcie czwartym... już oswajam się z myślą że będzie do poprawy...

mattmd

Zadomawiam się
Witam
Będę wynajmował na 24 miesiące i chciałbym skorzystać z dofinansowania.
Wiem ze to jest wszystko napisane w tych 100 stornach, natomiast ciężko przez to przebrnąć. Dlatego chciałbym zapytać:

1. Daty, data faktury wpłaty własnej ( w moim przypadku 43 050zł)- jest istotna?, ten 24 miesiące liczymy od dnia odbioru samochodu?
2. Wcześniejsze złożenie wniosku -wiem że samochód musi mieć już twardy dowód- natomiast zastanawiam się czy w ogóle kiedy dostanę twardy dowód z Arvala? razem z samochodem? - czy jest sens składać już teraz wniosek?

stahoo

Zadomawiam się
Jestem na etapie podpisywania umowy na najem długoterminowy. Aby nie zamykać sobie drogi do ewentualnego otrzymania drugiej dotacji (choć pierwszej jeszcze nie otrzymałem:)) chcę zadbać o to, żeby wniosek był złożony tylko na jednego właściciela (w tym przypadku żonę). W projekcie umowy jestem wpisany jako współwnioskodawca, ale z tego co widzę umowa leasingu nie jest załącznikiem wniosku o dofinansowanie. W przypadku najmu załącznikami są:
- protokół przekazania pojazdu (OWW będzie żona),
- faktura za opłatę wstępną (też na żonę),
- kopie faktury zakupu pojazdu, ubezpieczenia, dowodu rejestracyjnego (brak naszych danych),
- zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania (tu jesteśmy wymienieni oboje).
W przypadku zakupu sprawa jest prosta, w dowodzie rejestracyjnym figuruje właściciel (i ewentualnie współwłaściciel), a jaki dokument determinuje własność lub współwłasność pojazdu w przypadku najmu? Czy ktoś miał już taki przypadek i rozpoznał temat?

solik

Pionier e-mobilności
Witam
Będę wynajmował na 24 miesiące i chciałbym skorzystać z dofinansowania.
Wiem ze to jest wszystko napisane w tych 100 stornach, natomiast ciężko przez to przebrnąć. Dlatego chciałbym zapytać:

1. Daty, data faktury wpłaty własnej ( w moim przypadku 43 050zł)- jest istotna?, ten 24 miesiące liczymy od dnia odbioru samochodu?
2. Wcześniejsze złożenie wniosku -wiem że samochód musi mieć już twardy dowód- natomiast zastanawiam się czy w ogóle kiedy dostanę twardy dowód z Arvala? razem z samochodem? - czy jest sens składać już teraz wniosek?

arval ci dosle dowod staly poczta