firewall

Zadomawiam się
Niestety, tego nikt nie wie.
Koledzy pisali już do pani ministry Pełczynskiej-Nałęcz oraz do premiera, ale zostali potraktowani ciepłym strumieniem moczu.
Chyba jakiś prawnik musiałby napisać zapytanie w trybie dostępu do informacji publicznej tak by nie mogli wyłgać się z odpowiedzi. I wreszcie pogonili te złogi z NFOŚiGW.

Sambor

Zadomawiam się
Niestety, tego nikt nie wie.
Koledzy pisali już do pani ministry Pełczynskiej-Nałęcz oraz do premiera, ale zostali potraktowani ciepłym strumieniem moczu.
Chyba jakiś prawnik musiałby napisać zapytanie w trybie dostępu do informacji publicznej tak by nie mogli wyłgać się z odpowiedzi. I wreszcie pogonili te złogi z NFOŚiGW.
Można by też zacząć nagłaśniać sprawę w mediach. Sezon ogórkowy w pełni, narzekanie na rząd zawsze w modzie, powinni podchwycić.

profeta

Nowy na Forum
Z rana naszła mnie ochota i również złożyłem w dniu dzisiejszym wniosek. Numer to 9047. Sprawa prosta, najwięcej czasu zajęło mi uporządkowanie dokumentów, poszanowanie i policzenie dochodu. Jak ktoś napisał wcześniej, ten wniosek to taki mały trening.

Co do załączników. To ładnie wszystko poszanowałem, prawdę mówiąc zawarłem wszystko to co dostałem w salonie...

A tymczasem uciekam po odbiór kolejnego auta, Citroena eC3 dla rodziców.
Daj znać jak wyglądał odbiór eC3.
Jestem bardzo ciekawy na co w szczególności zwrócić uwagę ponieważ odbieram w drugiej połowie sierpnia e-cytryne na wynajem 25 miesięcy.
Będę wdzięczny za cenne wskazówki i rady.
Pozdrawiam

damientrue

Nowy na Forum
1. We wniosku wpisano błędną datę zakupu pojazdu którego dotyczy wniosek o dofinansowanie. Zgodnie z załączoną fakturą poprawna data to: 28.11.2024 r. W raporcie CEPIK wskazano inną datę zakupu pojazdu niż w dostarczonej fakturze czy też we wniosku. Należy dostarczyć fakturę z pieczątką wydziału komunikacji, oraz jeśli sytuacja będzie tego wymagać, doprowadzić do korekty danych w raporcie CEPIK (data na fakturze musi być tożsama z datą w raporcie oraz we wniosku).

Jak się zakończył ten problem? Udało Ci się to rozwiązać?
Swoją drogą gdzie w "raporcie CEPIK" (rozumiem, że wg nich ten raport to pdf z historiapojazdu.gov.pl) jest data zakupu? Przecież tam nie ma takiego pola.

profeta

Nowy na Forum
Cześć,

słuchajcie czy ktoś z Was podpisywał najem w Stelantis i uzyskał już akceptację dotacji w naszeauto?
Pytam ponieważ staram się aby na jedej fakturze była tylko opłata wstępna na podstawie której jest liczona refundacja.
Niestety prawdopodobnie w moim przypadku salon nie chcę iść na współpracę i proponuję fakturę która składa się z opłaty wstępnej oraz kosztów rejestracji...
Czy możecie się podzielić Waszymi doświadczeniami w tym obszarze?
Pozdrawiam

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Tak czytam warunki:

Przez nowy pojazd elektryczny należy rozumieć pojazd kategorii M1 fabrycznie nowy, który nie był przed zakupem zarejestrowany oraz jego przebieg nie jest większy niż 6 000 km, zgodnie z warunkiem wskazanym w ust. 7.3 pkt. 211 .

A jaki pojazd niezarejestrowany może mieć przebieg 6000 km? To tak jeździł sobie bez rejestracji?

zurkow

Zadomawiam się
Tak czytam warunki:

Przez nowy pojazd elektryczny należy rozumieć pojazd kategorii M1 fabrycznie nowy, który nie był przed zakupem zarejestrowany oraz jego przebieg nie jest większy niż 6 000 km, zgodnie z warunkiem wskazanym w ust. 7.3 pkt. 211 .

A jaki pojazd niezarejestrowany może mieć przebieg 6000 km? To tak jeździł sobie bez rejestracji?
Tak. Tablice dealerskie.