Kona EV

Fachowiec
Ej a o tym wiecie ? :) na FB ktos dodał. Na stronie internetowej musicie dac informacje :) i na FB firmowym tez ;)

View attachment 30466
Kompletnie o tym zapomniałem - muszę się temu przyjrzeć.
Nie rozmydlając tematu dyskusją "kto to sprawdzi" - czy ktoś ma przykłady lub wiedzę jak to powinno być prezentowane?
Zamówiłem naklejki w różnych formatach i zrobiłem przymiarki jak to wygląda na samochodzie z ciemnym lakierem. Na foto chwilę przyjdzie poczekać - jak zamieszczę na stronie to wrócę z linkiem.

nabrU

Moderator
[MODERATOR MODE ON]
Sugeruję zakończyć tematykę polityczną bo mamy 11 zgłoszeń przeciw politykowaniu w tym wątku.
[MODERATOR MODE OFF]

KrzysztofFly

Moderator
[MODERATOR MODE ON]
Sugeruję zakończyć tematykę polityczną bo mamy 11 zgłoszeń przeciw politykowaniu w tym wątku.
[MODERATOR MODE OFF]
A ja proponuję przenieść ten fragment dyskusji do odpowiedniego działu ;)

nabrU

Moderator
No nie wiem. Będą protesty że i tu polityka. Z reszta ja zaraz ląduje na francuskiej ziemi i dalej w drogę do Niemiec, więc będę deczko zajęty ;)

drMM

Nowy na Forum
czy jest dostępny jakiś FAQ czy temat stricte ukierunkowany na dotację w ramach JDG? żeby nie popełnić jakichś błędów od podstaw przy zakupie elektryka? ciężko tutaj przegrzebać temat, gdy 80% to dyskusja o polityce i innych sprawach.

umcus

Pionier e-mobilności
czy jest dostępny jakiś FAQ czy temat stricte ukierunkowany na dotację w ramach JDG? żeby nie popełnić jakichś błędów od podstaw przy zakupie elektryka? ciężko tutaj przegrzebać temat, gdy 80% to dyskusja o polityce i innych sprawach.
Jesteś we właściwym wątku. Jeśli piszesz o kupnie, to masz na myśli zakup gotówkowy lub leasing. W takim razie masz niewiele problemów. Kupujesz/lasingujesz na minimum 2 lata, netto 225k, nowe auto, niezarejestrowane (bo tablice dealerskie można w naszych warunkach pominąć). Masz coś konkretnego na myśli, to napisz co chcesz zrobić/kupić.

drMM

Nowy na Forum
właściwie zakupiłem już na JDG elektryka - zapłacony gotówką, jestem na ryczałcie, nie jestem vatowcem, więc tak mi było najwygodniej, dostałem też spory rabat przy zakupie gotówką. Czekam tylko na papiery od dealera. Jestem przed samą rejestracją. Mam kilka pytań - być może trywialnych, ale nie chce popełnić gdzieś błędu: (chodzi mi o dotacje na JDG 30K
1) czy samochód musi być zarejstrowany na JDG? czyli we wniosku rejestracyjnym mam dać nazwę JDG i REGON? Czy mogę dać imię i nazwisko i pesel.
2) rozumiem że OC/AC musi być na JDG - to wynika z samego regulaminu.