Nawigacja, jak mówić do Tesli?

deCastelano

Fachowiec
Jezyk mamy okropny, od niedawna jest w Tesli, ale się poprawia , np. lepiej już mówi o zjazdach
nie mówi już "zjedź czwarty zjazdam" .
Jest faktyczny problem z liczebnikami. W przeglądarce też jest do kitu
Akurat w tym konkretnym przypadku się pogarsza ;-) któraś aktualizacja popsuła interpretowanie adresów z mowy. Mam dokładnie to samo u siebie, że rozdziela setki, dziesiątki i jednostki, podczas gdy wcześniej działało to bezbłędnie.
W ogóle samo rozumienie słów tesla ma na bardzo wysokim poziomie, niestety niewiele z tego wynika, bo często nie wie co z tym zrobić.

Jeszcze w żadnym aucie tak nie miałem i nie wiem co mogę z tym zrobić.

Mówię do Tesli:
"nawigacja do Koźmice 769"
a, Tesla szuka:
Koźmice 700 60 9

Czy da się tak przekazać liczbę 769 żeby zrozumiała?
z tego co pamiętam język polski w tesli został chyba wprowadzony jakoś w maju 2022 to może jeszcze nie działa wszystko tak jak powinno;)

poochaty

Posiadacz elektryka
Zgodzę się z @krzyss że ostatnio dyktowanie numerów działa duużo gorzej, kiedyś nie było z tym problemów a obecnie 141 rozbija na 100 40 1 a czasem na 100 41.
Nigdy nie było z tym problemu. Update na serwerze rozpoznawania mowy. Teraz proces. zeby problem został zdiagnozowany (o ile będzie), później poprawka (o ile przyjdzie) itd. Nikt nie lubi psucia, ale to się zdarza w tej branży.

Michal

Moderator
A jest może na forum temat ze wszystkimi możliwymi komendami jakie zna Tesla? Jak do niej mówić? 🤔Np zimno mi , zgłoś radio, zaśpiewaj itp...
Jest wyszukiwarka i można tam wpisać:
komendy Tesla
;)

alaska_k

Fachowiec
A jest może na forum temat ze wszystkimi możliwymi komendami jakie zna Tesla? Jak do niej mówić? 🤔Np zimno mi , zgłoś radio, zaśpiewaj itp...
Na pewno jest na notateslaapp.com. nie wiem czy wszystkie ale ostatnio tam coś czytałem typu bar, coffee, food, gas 😂, eject passenger seat. Pewnie jak dasz komendę list voice commands to też coś wyświetli 😉

nabrU

Moderator
Widzę Michał wziąłeś się za edukację, w zamian za serwowanie gotowych dań.
Trzeba jakoś Forumowiczów wychowywać, bo będzie ich więcej i Michal się nie wyrobi na zakrętach :p