Nawigacja, jak mówić do Tesli?

Policho

Zadomawiam się
Jeszcze w żadnym aucie tak nie miałem i nie wiem co mogę z tym zrobić.

Mówię do Tesli:
"nawigacja do Koźmice 769"
a, Tesla szuka:
Koźmice 700 60 9

Czy da się tak przekazać liczbę 769 żeby zrozumiała?

Bronek

Pionier e-mobilności
Moja kuma ale nawet Google nie zna Koźmic zna Wielkie

Popraw dykcje. :)
Prowadź do ......
Problemom moze być , brak tego numeru i kombinuje
Podanie Koźmice 7 , 6 ,9 robi to co na zdjęciu ale nie prowadzi konkretnie do numeru a do wioski Koźmice Wielkie

tempFileForShare_20240524-204632_copy_800x607.jpg

Attachments

• 20240524_203821_copy_600x876.jpg
    20240524_203821_copy_600x876.jpg
    72,9 KB · Liczba wyświetleń: 27
Last edited:

Policho

Zadomawiam się
Moja kuma ale nawet Google nie zna Koźmic zna Wielkie

Popraw dykcje. :)
Prowadź do ......
Problemom moze być , brak tego numeru i kombinuje
Podanie Koźmice 7 , 6 ,9 robi to co na zdjęciu ale nie prowadzi konkretnie do numeru a do wioski Koźmice Wielkie
Podałem tylko przykład, żeby nie było takiego adresu..
Chodzi o samą liczbę w setkach. Mówiąc: siedemsetsześćdziesiątdziewięć dostaję 700 60 9. Podawałem też osobne cyfry z tej liczby, czyli siedem sześć dziewięć i dostawałem 7 6 9, co też nie dawało dobrego wyszukiwania.

Policho

Zadomawiam się
Ja używam jedż do …
Chodzi mi tylko o liczbę w setkach.
Na marginesie wcale nie trzeba dodawać "jedź do", "prowadź do", itp. Wystarczy powiedzieć nazwę miejscowości i numer lub ulicę miejscowość i numer. I tak otrzymamy cel podróży.

Podałem tylko przykład, żeby nie było takiego adresu..
Chodzi o samą liczbę w setkach. Mówiąc: siedemsetsześćdziesiątdziewięć dostaję 700 60 9. Podawałem też osobne cyfry z tej liczby, czyli siedem sześć dziewięć i dostawałem 7 6 9, co też nie dawało dobrego wyszukiwania.
Mam tak samo - jak w adresie jest liczba inna niż składająca się z jednego słowa, to Tesla bierze tylko pierwszą część, np. zamiast 22 (mówię: dwadzieścia dwa), prowadzi mnie pod adres 20 (a 22 istnieje - wystarczy wprowadzić ręcznie pełen adres). Coś od niedawna nie działa.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jezyk mamy okropny, od niedawna jest w Tesli, ale się poprawia , np. lepiej już mówi o zjazdach
nie mówi już "zjedź czwarty zjazdam" .
Jest faktyczny problem z liczebnikami. W przeglądarce też jest do kitu

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Mają wprowadzić AI i to pewnie rozwiąże problem.

alaska_k

Fachowiec
Hej a macie też tak że źle czyta nazwy ulic? Zamiast Sokolska mówi "skręć na Sokólska"? Mimo że w nawigacji i nazwie ulicy nie ma tam żadnego ó/u