Nie działa uruchamianie z telefonem w kieszeni

Alicjush

Nowy na Forum
Sprawdźcie czy nie macie jakiś połączeń BLE do sprzętu typu smartwatch, opaski sportowe etc - ja miałem połączenie z zegarkiem i non stop miałem problemy z otwarciem, pomagało na szybko wyłączenie BT i włączenie. Odinstalowanie apki do obsługi zegarka pomogło i obecnie 100% otwarć, żadnych problemów z dostępem do samochodu.
Samsung S20FE android 12.
Spróbuję testowo wyłączyć apkę od smartwatcha, ale to tylko testowo. Nie mogę wyłączyć apki smartwatcha, bo mi zostanie sam watch, bez smart :)

ELuk

Pionier e-mobilności
U nas w domu same srajphony i od jakiegoś czasu nie ma problemów z otwarciem auta.
Były problemy kilka miesięcy temu, trzeba było ekran odblokowywać, a czasami aplikację otwierać.

Michal

Moderator
Te gdzieś czytałem o podobnych problemach ze srajfonami w starszych (nie najnowszych) wersjach.
Ps. Zrobiłem wczoraj update androida (jakaś paczka 400 MB) i po jednym restarcie BT auto złapało telefon i działało od tamtej pory. Dzisiaj będę jeszcze jeździł, to sprawdzę i dam znać.
Sprawdziłem też telefon żony i też ma android 13, ale ostatni update z 5 listopada i co ciekawe Ona ma ustawienia wykorzystania baterii "z optymalizacją". Nie czaję tego...

Alicjush

Nowy na Forum
Jedna z powyższych porad u mnie zadziałała. Po wejsciu do auta, gdy nie chciało ruszyć, wyłączyłem i włączyłem bluetooth. I cud - od wczoraj kilkanaście otwarć, zamknięć i uruchomień bezbłędnie.
Dzięki.

zibizz1

Pionier e-mobilności
U mnie po zmianie oszczędzania baterii było ok ale wczoraj była wtopa, ani włączenie ekranu ani off&on BT nie pomogły, musiałem odpalić Apke i się otworzył, i teraz znowu jest OK

klata

Zadomawiam się
Mi wczoraj po aktualizacji apki też nie chciał się otworzyć. Otworzyłem apkę i pojawił się komunikat żeby dać uprawnienia do "urządzenia w pobliżu".

Last edited: