Niro EV po roku

pbr

Posiadacz elektryka
Niro po roku... rok 1 i 3 msc to ja czekam aż dostanę auto. Tak Kia nas wydymała.
Ja dostałem po 3 miesiącach od zamówienia tzn. Zamówiłem jakoś 25-26 maja a odebrałem 24 sierpnia.
Jaką konfigurację wziąłeś że dalej jej nie zrobili?

Arrczi

Fachowiec
Niro po roku... rok 1 i 3 msc to ja czekam aż dostanę auto. Tak Kia nas wydymała.
Ja nie chciałem czekać i kupiłem co było. W tym czasie handlowiec dzwonił i odwoływał wszystkie rezerwacje na e-Niro zamówione w 2021. Nowe minimum 12 miesięcy czekania. Teraz od ręki Tesla 3. Nie zastanawiał bym się nawet chwili.

pbr

Posiadacz elektryka
Ja nie chciałem czekać i kupiłem co było. W tym czasie handlowiec dzwonił i odwoływał wszystkie rezerwacje na e-Niro zamówione w 2021. Nowe minimum 12 miesięcy czekania. Teraz od ręki Tesla 3. Nie zastanawiał bym się nawet chwili.
Teraz to inna bajka, :) TM3 nigdy nie rozważałem bo dla mnie za niskie natomiast TMY kosztowała 299 w chwili gdy Niro 187. Teraz TMY znajdziesz za ~211 a Niro 217 więc jak bym kupował dziś to pewnie byłaby TMY. Natomiast jakbym miał zamówienie z pierwszą ceną to dalej jest to 25 tyś (ponad 13%) różnicy i np dla mnie jest to sporo i pewnie bym kupił Niro (o ile bym nie zrezygnował z czekania bo byłoby to już ponad 15 miesięcy ;) )

electricar

Zadomawiam się
L+ HP perła biala z początku czerwca. KIa specjalnie chyba wstrzymała zamówienia po niskiej cenie, bo sa osoby co zamawiały w grudniu i od kwietnia jeżdza. Wiec nie opłacało im sie sprzedawac w tej kasie i liczyli ze zrezygnuje. A Mariano wział auto z produkcji( je zrezygnowałem z tych aut bo miało być tak samo szybko, a okazało sie 1.5 roku prawie) Cena mnie trzyma bo po dopłącie za 160k nawet wersji M nie kupie.

pbr

Posiadacz elektryka
Gdzieś widziałem wątek że ludzie czekają na modele z HP strasznie długo. Ja zamawiałem Lkę plus kolor i trafiłem na samochód zamówiony z wyprzedzeniem przez importera więc miałem szybciutko.