Norwegia - nowe budynki tylko wallbox

mALEK

Pionier e-mobilności

dokladanie "cegly" do nowych BEV juz calkowice stanie sie rzadkoscia ;) ogolnie imo pomysl b.dobry

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ten temat zawsze ma taki tytuł że muszę wejść w artykuł i przeczytać o co chodzi. Widziałem kiedyś bardziej bulwersującą wersję, kiedy to normalna kolej rzeczy. Zbyt dużo zwykłych gniazdek słabo znosi kilkanaście godzin pełnej mocy.

mALEK

Pionier e-mobilności
temat musi intrygowac, wrwic, wywolac emocje. inaczej w tym natloku informacji nikt nie kliknie. takie mamy czasy. co nie zmienia faktu, ze mozna dac intrygujacy tytul, bez zbednego "naciagania" . no, ale teraz kazdy moze zostac "redaktorem", ale nie kazdy potrafi nim byc

Agacia76

Posiadacz elektryka
coś mi się wydaje że to weszło tam kilka lat temu i nie dla nowych bloków tylko dla wszystkich. tyle że tam wszyscy to rozumieją i dawno temu sie dostosowali a w pl robi się z tego sensacje i sugeruje zakaz
Z tego co pamietam to od początku tego roku

nabrU

Moderator
coś mi się wydaje że to weszło tam kilka lat temu i nie dla nowych bloków tylko dla wszystkich. tyle że tam wszyscy to rozumieją i dawno temu sie dostosowali a w pl robi się z tego sensacje i sugeruje zakaz

Dokładnie, tak bym to przyjął.
Ja nie miałem w ogóle 'cegły' przez ponad 2,5 roku przy 2 x EV (Mii i ID.3) i dopiero zakup TM3 (z dodawaną w standardzie 'cegłą') spowodował że ją mam. Nawet nie wyjąłem z opakowania i nie sprawdziłem czy działa :unsure:

vwir

Pionier e-mobilności
Dokładnie, tak bym to przyjął.
Ja nie miałem w ogóle 'cegły' przez ponad 2,5 roku przy 2 x EV (Mii i ID.3) i dopiero zakup TM3 (z dodawaną w standardzie 'cegłą') spowodował że ją mam. Nawet nie wyjąłem z opakowania i nie sprawdziłem czy działa :unsure:
Właśnie mi przypomniałeś, że moja cegła leży w bagażniku Mach-E. Też nigdy nie wyjęta z folii. To już ponad dwa lata ;)

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja od czasu kupna wallboxa ( czyli 3 miesiące po nabyciu auta), moją cegłę używałem tylko na wyjazdach wakacyjnych, jak wynajmowałem dom w „interiorze” 😉👍

luki

Pionier e-mobilności
Jeżeli myśli się systemowo o temacie ładowania aut w całym bloku/garażu wspólnym, to bardzo dobre rozwiązanie. Można sterować przydziałem/podziałem mocy na wszystkie gniazda i według zapotrzebowania