Czy ja wiem czy każdy tego oczekuje? Jak ktoś kupuje Spring'a to nie oczekuje dużej baterii, jedynie wybór ma "ujowaty" przez tych co mają potrójne pęcherze i nijak nie jeżdżą mniej jak kilkaset na strzała.Ale czemu się dziwisz? Czytasz to Forum i tu prawie każdy oczekuje większej baterii (niezależnie czy mu potrzebna czy nie). Producenci tylko reagują i dają ludziom co Ci chcą...(w miarę możliwości)
Czy ja wiem czy każdy tego oczekuje?
Proste pytanie: ile się sprzeda R5 z baterią 52kWh, a ile z mniejszą 40kWh? Strzelam, że stosunek będzie 80:20
Nie wydaje mi się, by wpływ na producentów EV miały opinie polskich kupujących, a tym bardziej uczestników tego forum. Trendy są brane z innych rynków, gdzie wielkość akumulatora nie ma tak dużego znaczenia w realnym użytkowaniu. Możliwe, że jest to generowane z pierwotnej nagonki na EV, że miały nikczemne zasięgi, a dostępność punktów ładowania nie była duża, ale to się dość mocno zmieniło.Przecież tu pokutuje pomysł, że BEV to najlepiej z baterią powyżej 100kWh (że nie wspomnę o takiej konkretnie wymienianej liczbie). Poczytaj jakie podniecenie w dziale Tesli jak wygląda że dodali parę kWh więcej do baterii. Niestety taki trend.
Proste pytanie: ile się sprzeda R5 z baterią 52kWh, a ile z mniejszą 40kWh? Strzelam, że stosunek będzie 80:20