Nowa wersja oprogramowania

Ev3

Pionier e-mobilności
Powinno przeliczyć jak ładowarka przy dojeżdżaniu będzie zajęta
A są gdzieś w systemie takie dane?
Wątpię.
Jakby to miało działać np. w przypadku Orlenu, który się takimi danymi nie chwali?

Jobski

Fachowiec
Dopóki Orlen się nie ucywilizuje i nie wprowadzi roamingu z innymi sieciami to nie ma szans na dostęp do stanu ładowarki z czegokolwiek innego niż ich własna aplikacja

pbr

Posiadacz elektryka
Wczoraj miałem wymieniany na gwarancji przegub i powiedzieli mi że przy okazji zrobili aktualizację oprogramowania BMS bo im wyskoczyło że jest dostępna. I się zastanawiam czy ktoś może wie coś więcej na ten temat? Czego mogło to dotyczyć? Co zmienili? Wydaje mi się że sprawa raczej dość świeża bo przez ten przegub byłem u nich w połowie sierpnia, w połowie września i wczoraj. Oczywiście może być też tak że nie po prostu nie sprawdzili tego wcześniej.

andrzejkla

Zadomawiam się
Wczoraj miałem wymieniany na gwarancji przegub i powiedzieli mi że przy okazji zrobili aktualizację oprogramowania BMS bo im wyskoczyło że jest dostępna. I się zastanawiam czy ktoś może wie coś więcej na ten temat? Czego mogło to dotyczyć? Co zmienili? Wydaje mi się że sprawa raczej dość świeża bo przez ten przegub byłem u nich w połowie sierpnia, w połowie września i wczoraj. Oczywiście może być też tak że nie po prostu nie sprawdzili tego wcześniej.
Ja byłem końcem września i nie było żadnej informacji o aktualizacji.

eSbek44

Nowy na Forum
ah, ok, ale chyba to zawiera i mapy i oprogramowanie układowe, więc nic innego nie ma... ale może jestem w "mylnym błędzie"...

Jobski

Fachowiec
ah, ok, ale chyba to zawiera i mapy i oprogramowanie układowe, więc nic innego nie ma... ale może jestem w "mylnym błędzie"...
Aktualizacje OTA i te które możesz zrobić samodzielnie przez navigation update dotyczą jedynie systemu multimedialnego. Wszystkie inne moduły elektroniczne mogą być jedynie aktualizowane przez ASO.

pbr

Posiadacz elektryka
1731407519524.png
Nawiązując do poprzedniego wpisu to być może ta aktualizacja moja miała związek z tym... ale pewien nie jestem.