Nowy cennik greenway -12.2023

vwir

Pionier e-mobilności
Było:
1702892609895.png
Będzie:
1702892643361.png

Czyli poniekąd "rozwiązali" problem, że gdy dzieli się moc na ładowarce 100kW to nadal kasują jak za 100kW, a nie jak za 50kW. Teraz 50kW po prostu ma taką samą cenę jak 100kW ;)
No nieźle, to chyba najwyższa możliwa cena za ładowarki 50kW. Gdzieś jest drożej?

Z plusów: spadła cena za ładowarki 100kW+. No i cena bez aplikacji zaczyna być normalna. Jeszcze tylko żeby akceptowali zwykłe karty płatnicze.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Ciekawe czym różni się Plan Standardowy "Energia Standard" od ładowania jednorazowego? Czy to drugie to dla niezarejestrowanych płacących kartą od tak?

Pepek

Posiadacz elektryka
Dla mnie dobra zmiana, 10% obniżki, jeszcze ze zniżką EV Klub to będzie od nowego roku 2,16 zł/kWh za te ładowarki gdzie korzystam (niektóre i 200kW), więc dość znośnie. :)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
o żesz.... zaczynam myśleć o hybrydzie. zakup elektryka nigdy się nie "opłacał" ale przynajmniej eksploatacja to wynagradzała a teraz to zaczyna się robić śmieszne. zwyczajne naciąganie na kasę.

daniel

Señor Meme Officer
Kto wie ile wychodzi kwh na Ionity w roamingu GW? Sorki zalamerskie pytanie ale już się pogubiłem a wygasł mi Ionity Passport (skończyło się ładowanie po 1,5 :)
Tyle samo co na GreenWay, zależy jaki masz abonamient.
Nie aplikuje się zniżka EV klub, więc cena dokładnie taka sama jak w cenniku.
Warunek jest taki, że "uczciwie" ładujesz się na Ionity, czyli, że używasz też GreenWaya w porównywalnym stopniu.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Warunek jest taki, że "uczciwie" ładujesz się na Ionity, czyli, że używasz też GreenWaya w porównywalnym stopniu.
Dzięki @daniel ! Zazwyczaj omijałem GW :) ale z abonamentem PLUS jest w miarę OK. W drodze do Warszawy SC Lućmierz jest OK, ale na powrocie do domu SC Poznań to masakra z lokalizacją.

pmlody

Pionier e-mobilności
A jak nie ładujesz się w porównywalnym stopniu, to co?