Nowy cennik greenway -12.2023

marco_25

Pionier e-mobilności
Nie no serio pytam, ja w trasie ładuję, gdzie mi wypadnie, nie patrzę na to ile gdzie, bo robię to rzadko.
Nie chciałbym się kiedyś naciąć, że tankując np. na powerdot dostane cenę 2x :|
z GW jest o tyle dobrze, że ceny z cennika aplikują się wprost na roaming krajowy i zagraniczny. W Polsce są to ładowarki IONITY oraz PowerDot, tylko trzeba pamiętać o wspomnianej wcześniej regułę wzajemności.
Mam podobną zasadę, ładuje się tam gdzie tracę najmniej czasu. Różnica w cenie nie jest taka straszna w stosunku do ilości energii jaką dostarczam po cenach „domowych”.
Z żoną mamy dodatkową zasadę, ładowania przy okazji. Jeśli jest możliwość podłącza przy sklepie, kinie lub restauracji to z tego korzystamy.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
tylko że abo GW się opłaca już przy drugim ładowaniu, a dla tych co mają duże baterie nawet przy pierwszym. więc nie opłaca się tylko jeśli w danym miesiącu nie planujesz się ładować z GW
Abo GW się opłaca:
- abo 35zł od ok. 50 kWh
- abo 100zł od ok 200 kWh

BTW PowerDot jest też w Equay, bez abo...

luki

Pionier e-mobilności
Tylko trzeba uważać, bo na PowerDot w Equay jest opłata za sesję (2.77) i 3.05 za kWh. Można jeszcze EloCity (2.98).
Ceny z lokalizacji którą sprawdzałem - Warszawa, Pałacowa 2.
Tak czy inaczej, dla osoby która "raz do roku" skorzysta z takiej ładowarki nie ma to zbytnio znaczenia, inni pewnie wykupią jakiś ABO

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
2 ładowania na miesiac po 50kwh przy abo 35zł
35zł/100=0,35zł
abo 35zł, kwh w cenie 2,4zł
2,4zł+0,35zł=2,75zł wychodzi kilowatogodzina z abo 35zł przy założeniu 100kwh na iesiąc

Pepek

Posiadacz elektryka
2 ładowania na miesiac po 50kwh przy abo 35zł
35zł/100=0,35zł
abo 35zł, kwh w cenie 2,4zł
2,4zł+0,35zł=2,75zł wychodzi kilowatogodzina z abo 35zł przy założeniu 100kwh na iesiąc
Pamiętajmy, że niektórzy do tych wyliczeń jeszcze biorą pod uwagę benefity za ev klub (10% zniżki na ładowanie w GW przy abo, 5% zniżki przy braku abo - wtedy abo daje przy wyliczeniach jeszcze dodatkowe 5% zniżki, więc szybciej się zwróci - przy mniejszej ilości kWh).

vwir

Pionier e-mobilności
A tymczasem konkurencja:

Szanowna Klientko / Szanowny Kliencie,

Jest wietrznie! Obniżamy ceny na święta!

Wraz z wietrzną pogodą na święta obniżamy ceny na usługi ładowania.
Informujemy, że w okresie od 21.12.2023r. do 26.12.2023r. wprowadzamy promocyjną stawkę 1,19 zł/kWh brutto na usługi ładowania na stacjach AC oraz DC.
Szczegółowe informacje dostępne są w Regulaminie promocji dostępnym na stronie www.polenergia-emobility.pl oraz w aplikacji mobilnej.